חוקרים באוניברסיטה הרב-תחומית בבאפלו, ארה"ב, הפעילים בתחום חקר רעידות אדמה, חוקרים את השפעת ההוריקן קתרינה על מבנים וגשרים באיזור הפגיעה.
החוקרים מעריכים, כי מרבית הנזקים הכבדים, שהותירה אחריה סופת ההוריקן דומים לנזקים שמתרחשים בסביבה לאחר רעידת אדמה.
"בחלק מרעידות האדמה לא נגרם נזק רציני למבנה, אך נגרם נזק לציוד ולמרכיבים שאינם ארכיטקטוניים בתוך המבנה, שבסופו של דבר מוציאים אותו מכלל שימוש. במקרה דומה יכולנו לחזות במפרץ מקסיקו, שנפגע בהוריקן קתרינה", אמר ג'ילברטו מוסקוודה, פרופסור להנדסת הסביבה באוניברסיטה.
"אנו בוחנים אלו כוחות של סופת ההוריקן פגעו בגשרים ובמבנים נוספים בקרבת החוף, כך שנוכל להפיק מהם מודל מאפיין. כך נוכל ללמוד כיצד לבנות מבנים וגשרים, שיהיו עמידים יותר בפני פגיעה של סופה דומה בעתיד", הוסיף.
החוקרים טוענים, כי בהגנה על מבנים דרושה מערכת ייחודית לסוג מסוים של סכנה, אך תכנון מבנים שיהיו עמידים בפני סכנות שונות, עשוי להיות יעיל הן בראייה ההנדסית והן כלכלית, ולכך הם שואפים במחקרם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.