גל של מיזוגים בין ריטים אמריקניים לקרנות נדל"ן אוסטרליות צפוי עד סוף 2006

האמריקנים והאירופאים מחפשים מקורות חדשים להשקעה, ושוק ה-4.8 טריליון דולר שבאזור האסיאתי-פסיפי מהווה את היעד הבא

קרנות ההשקעה בנדל"ן באוסטרליה צפויות להיכנס לתקופת גאות ב-12-18 חודשים הבאים, לאור מיזוגים רבים הצפויים בין ריטים מחו"ל לריטים אוסטרליים. המיזוגים יכניסו כספים חדשים ליבשת החמישית.

אנליסטים מענף הנדל"ן אמרו כי ככל שסקטור הריטים בארה"ב ובאירופה הופך ליותר ויותר מתוחכם, רצונן של קרנות אלה לרכוש קרנות אוסטרליות מצליחות ילך ויגבר. בדומה לשוק האוסטרלי, גם שוק הריטים האמריקני עמוס במזומנים ומחפש בכל רחבי הגלובוס השקעות נדל"ן טובות. במקביל לירידת היצע הנכסים המתאימים לריטים, מפנים האמריקנים עיניים לקרנות האוסטרליות, הידועות כ-LPT (ליסטד פרופרטי טראסט).

גם ה-LPT לא טומנות ידן בצלחת, והן מושקעות במגוון נכסים מעבר לים. לדברי קאסיה דזיוולסקה, ראש חטיבת מחקר השווקים של DTZ, מנהלי הקרנות המחפשים השקעות חדשות עשויים למצוא את מכרה הזהב הבא בהשקעות באזור האסיאתי-פסיפי. יו"ר DTZ אינטרנשיונל, דיוויד וואט, אמר כי הביקוש מצד המשקיעים לנכסים מניבים באזור האסיאתי-פסיפי צפוי להישאר חזק ב-2005, לאור מספר הולך וגדל של קבוצות משקיעים המעוניינות להיחשף לסיכונים ולסיכויים הטמונים בשוק זה.

לדברי וואט, הממצאים האלה עולים מדו"ח חדש של החברה, "כסף ההופך לנדל"ן: אסיה פסיפיק 2005", המצביע כי פעילות הרכישה באזור זה ממשיכה להתרחב ב-2005. "התוצאות מהסקר שלנו מראות, כי 40% מהמשיבים לסקר ציינו כי הם יגדילו את חיפושיהם אחר נכסים מעבר לים ב-2006 וב-2007. "סין, אוסטרליה, יפאן, דרום קוריאה והונג-קונג הם חמשת היעדים המבוקשים ביותר. למרות מדיניות הקרקעות הקשוחה בסין, צפוי בסין ביקוש למימון עסקאות נדל"ן", אמר וואט.

עוד אמר וואט, כי הדו"ח מראה שאזור אסיה פסיפיק ייהנה משיעורי הצמיחה הגבוהים ביותר בעולם בשנים הקרובות, וסקטור הנדל"ן יהיה בין הנהנים המרכזיים מהגאות.

דזיוולסקה הוסיפה, כי לאור המצב הנוכחי, של עליית מחירי הנדל"ן באוסטרליה, תשואות נמוכות ומחסור בנכסים להשקעה במדינות מערב אירופה - חברות נדל"ן, משקיעים פרטיים ובנקים כבר גילו את ההזדמנויות שבהשקעה במדינות שהצטרפו ב-1 במאי 2004 לאיחוד האירופי (פולין, צ'כיה, סלובקיה, הונגריה, סלובניה, ליטא, לטביה, אסטוניה, מלטה וקפריסין). "זהו רק עניין של זמן עד שנדידת הכספים מזרחה תגיע גם לסין, לאור שפע ההזדמנויות שבה ובאזור. השווי הכולל של הנדל"ן המניב באסיה-פסיפיק מוערך ב-4.8 טריליון דולר ארה"ב".

שוק הנדל"ן ב-2004 היה חזק במיוחד, עקב שערי ריבית נמוכים וצמיחה כלכלית מהירה. לפי הדו"ח של DTZ, פעילות הרכישה הישירה באסיה-פסיפיק אשתקד הסתכמה ב-39 מיליארד דולר. 85% מסכום זה בא ממקורות מקומיים, ו-15% ממקורות זרים. משקיעים אמריקניים, לרבות ריטים ובנקים להשקעות, הראו נוכחות מסיבית באזור. בסך הכל, המשקיעים התחייבו להזרים סך של 180 מיליארד דולר לאזור.

"אנו מצפים כי זרם המזומנים לענף הנדל"ן באסיה-פסיפיק יגבר ב-2005", מסכמת דזיוולסקה.