ב.ס.ר מכרה מגרש בפלורידה בן 22 דונם ב-75 מיליון דולר - צופה רווח של 6 מיליון ד'

נחשון קיוויתי, מבעלי החברה: הכוונה היא להכפיל את הפעילות בארה"ב תוך שנתיים-שלוש

ב.ס.ר פרויקטים וקבוצת משקיעים מכרו בפורט מאיירס שבפלורידה מגרש בן 22 דונם, שנועד לבניית מגורי היוקרה ONE WEST, ב-75 מיליון דולר. הקונה היא חברת הבנייה המקומית Throgmartin West, לה באיזור מס' פרויקטים נוספים.

ב.ס.ר ושותפיה רכשו את הקרקע בינואר 2004, ובמאי השנה הושלמה העיסקה, תמורת 15 מיליון דולר. ב.ס.ר השקיעה בפרויקט 3.75% - 500 אלף דולר בלבד - וכיוון שהיא זכאית גם לדמי ניהול וייזום, היא צופה רווח כולל לפני מס בסך של 6 מיליון דולר.

פורט מאיירס היא עיר מתפתחת, עם גידול האוכלוסין המהיר ביותר בארה"ב. ONE WEST נחשב לפרויקט היוקרתי בעיר, בקרקע מהאחרונות בקו המים.

הוא יכלול 420 יח"ד מפוארות בשלושה מגדלים בני 30 קומות, וכן שטחי מסחר ושירותים. כיום הוא נמצא בשלב מתקדם של תכנון והתחלת מכירות.

לדברי בעלי ב.ס.ר, קלמן סופרין ונחשון קיוויתי, המכירה נעשתה לאור פניות רבות מיזמים. הקבוצה החלה לפעול בשוק האמריקני ב-2003, וכיום מעורבת בניהול והקמה של פרויקטים יוקרתיים למגורים ולמסחר, בהשקעה המוערכת במעל מיליארד דולר.

לדברי קיוויתי, הכוונה היא להכפיל את הפעילות בארה"ב תוך שנתיים-שלוש, ולהתפרס לאיזורים נוספים עם פוטנציאל צמיחה.