היהלומן בני שטיינמץ פורש מהעיסקה לרכישת השליטה בחברת שיכון ובינוי. כך נודע ל"גלובס".
שטיינמץ ניהל בחודש האחרון, ביחד עם איש העסקים צביקה בארינבוים, מגעים לרכישת השליטה בשיכון ובינוי, הנמצאת כיום בשליטתם של שרי אריסון (35.1%) והעובדים (17.8%) תמורת 956 מיליון שקל, או 4.5 שקלים למניה.
ל"גלובס" נודע, כי שטיינמץ החליט שלא להמשיך ולהתקדם במו"מ, וכעת בארינבוים נאלץ לחפש שותף אחר שיבוא במקומו. ככל הנראה, פרישתו של שטיינמץ קשורה במימון העיסקה ולניסיון הכושל לגייס אותו ממשקיעים אמריקניים.
בנק הפועלים הודיע לשני המשקיעים שלא יממן את עיסקת שיכון ובינוי. קבוצת אריסון היא גם המשקיע הגדול ביותר בגרעין השליטה בבנק. מצב זה עלול להעמיד את הבנק בפני שאלות בנוגע לכדאיות העיסקה מבחינתו.
בנוסף לכך, מחזיק בנק הפועלים ב-10% ממניות סילברבוים החזקות, שהיא חברת-האם של וורלד גרופ שתבצע את העיסקה מצדו של בארינבוים.
עתה יש לראות, כיצד ינהג בארינבוים לאחר פרישתו של שטיינמץ, וקיימת האפשרות, שגם הוא יחליט בסופו של דבר לפרוש מהעיסקה. עם זאת, נכון להיום, בארינבוים מצידו אינו מראה סימנים של פרישה, שכן מבחינתו מדובר בעיסקה נבונה.
נקודת הפתיחה של בארינבוים היא כזו שממנה ניתן בעיקר להשתפר. הוא אמור לרכוש חברה שצברה הפסדים של מעל ל-100 מיליון שקל בשנתיים וחצי האחרונות, ושמנייתה איבדה מאז שנת 2000 ועד היום 44%.
במועד פרסום ההודעה על המו"מ המתנהל, זינקה המניה ביותר מ-14%. אם בארינבוים ושותפו החדש יצליחו להשביח את שיכון ובינוי ולהחזירה לפסים של רווחיות, יבוא הדבר לידי ביטוי בערך המניה.
בני שטיינמץ סירב הגיב על הידיעה. קבוצת בארינבוים מסרה, כי בדעתו של בארינבוים להמשיך בעיסקה ולהוביל אותה, וכן כי הקשר בינו לשטיינמץ תלוי ועומד. קבוצת אריסון מסרה, כי טרם קיבלה כל הודעה מן הצדדים על שינוי כלשהו בהרכבה של קבוצת הרוכשים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.