יזמי נדל"ן מגלים עניין בבסיסים לשעבר של צבא ארה"ב

22 בסיסים צבאיים מרכזיים ממתינים לפינוי ולמכירה

הטרנד החדש של כרישי הנדל"ן והחברות היזמיות בענף, הינו יזמות נדל"ן בבסיסים צבאיים לשעבר, בסיסים אשר פונו על ידי הצבא האמריקני ושטחיהם הוצעו למכירה, כך דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל".

הבסיסים האמריקנים עצמם, משתרעים על קרקעות שערכם הנוכחי רב בהשוואה לערכם ההיסטורי, וזאת לאור המיקומים המובחרים שבחר צבא ארה"ב לפני עשרות שנים. בין הפרוייקטים המובחרים שהוקמו על חורבות הבסיסים הצבאיים נמנים, פרוייקט Concord, לשעבר בסיס נשק, פרוייקט פורט מאונטן בניו ג'רזי, ופרוייקט מקפארסון באטלנטה.

במבט לעתיד ציין ה"וול סטריט ג'ורנל', כי הטרנד הנוכחי נמצא רק בחיתוליו, וכי עוד 22 בסיסים צבאיים מרכזיים, ממתינים לפינוי ולמכירה לידיים פרטיות.

ואגב, ספר חדש שפורסם בתחילת השנה בארה"ב, חושף מידע על נוכחות צבאית אמריקנית בישראל, לרבות קיום בסיסים של צבא ארה"ב במקומות סודיים, ומפרט שורה ארוכה של שמות צופן שמתארים ציוני דרך בשיתוף הפעולה האסטרטגי בין ירושלים לוושינגטון.

גילויי הספר על פעילות שוטפת של זרועות צבא ארה"ב בישראל, מקנים מימד חדש לאמירתו של הסנטור הרפובליקני המנוח, ג'סי הלמס, לפיה ישראל משמשת "נושאת מטוסים" לארה"ב במזה"ת, ושעובדה זו לבדה מצדיקה את הסיוע הצבאי השנתי שהיא מקבלת מארה"ב.

הספר, "שמות צופן" (Code Names), מאת ויליאם ארקין, עיתונאי עצמאי ופרשן צבאי ברשת אן.בי.סי ולשעבר אנליסט מודיעיני בצבא היבשה של ארה"ב, משמש, כהגדרתו, מפתח לפענוח עגת שמות הצופן שבשימוש זרועות הצבא.