חברת גזית גלוב, שבשליטת חיים כצמן ודורי סגל, מגוונת את פורטפוליו ההשקעות שלה. אם עד היום התרגלנו לראות את החברה פועלת בעיקר בתחום המרכזים המסחריים בארה"ב, ובאחרונה גם בישראל, הרי שכעת החליטו בחברה להיכנס לתחום חדש, שכולל רכישה של מבני משרדים רפואיים או בקיצור MOB.
הרכישה הראשונה של גזית גלוב בתחום זה היא של בית רופאים, הכולל חניון רב קומתי, בתוך קמפוס בית-חולים אזורי בניו-ג'רזי, וכל זאת בתמורה לכ-88 מיליון דולר. הנכסים כוללים 24 אלף מ"ר ברוטו להשכרה, וכ-1,700 מקומות חנייה. הנכס הנרכש, שמושכר במלואו לבית-החולים, מדורג על-ידי סוכנויות הדירוג הבינלאומיות מודיס ופיץ' כנכס השקעה בינלאומי A וA2-.
הרכישה הנוכחית שמבצעת גזית גלוב הינה במתכונת TRIPLE NET שמשמעותה - העברת כל העלויות הכרוכות בהפעלת הנכס, לרבות עלויות התפעול, האחזקה והוצאות אחרות, אל השוכרים. על-פי ההערכות, התשואה המתקבלת מהשכרת בתי רופאים דומה לתשואה המתקבלת מהשכרה של בנייני משרדים (בהתאם למיקום, שבמקרה זה נקבע על-פי מידת הקרבה לבית-החולים) והיא עומדת על כ-7%-9%.
מגזית גלוב נמסר, כי 30% מעלות הרכישה תמומן ממקורותיה העצמאיים של החברה, ויתרת ההשקעה תמומן באמצעות הסבת ההלוואה הקיימת בגין המבנה לרוכשים. בכדי לאותת על רצינות כוונותיה של גזית גלוב בתחום המרכזים הרפואיים, הקצה דירקטוריון גזית גלוב סכום של 300 מיליון דולר לביצוע עסקאות נוספות.
"מי שמכיר ועוקב אחרינו לאורך השנים יודע, שאם אנחנו נכנסים לתחום מסוים זה בדרך-כלל לאחר שבדקנו אותו במשך זמן רב, וכך גם הפעם", אומר היום דורי סגל, מנכ"ל גזית גלוב. "זוהי מסגרת ההקצאה הראשונית שהקצינו לתחום, ובכוונתנו להגדילה בשנים הבאות באופן משמעותי. אין לנו כוונה להיות שחקנים קטנים בתחום. בתי הרופאים - כמו המרכזים המסחריים ובתי האבות, אליהם נכנסנו לפני שנים - עונים בדיוק על משתני ההשקעות שלנו.
"כל שלושת התחומים, בהם אנו עוסקים, ממלאים צרכים בסיסיים, מה שמבטיח את המשך הביקוש למבנים מסוג זה, וכך גם בתחום בתי הרופאים", הוסיף סגל. "בכל אזור של ריכוז אוכלוסיה ישנו צורך בסופרמרקטים, הנמצאים במרכזים המסחריים שלנו בבתי אבות, וגם בשירותי רפואה, המרוכזים כיום בחלקם בבתי רופאים. כיום יש בארה"ב כמה אלפי בתי רופאים כאלה, ובכוונתנו להפוך בשנים הקרובות לשחקן משמעותי בתחום. אנחנו עובדים לאט, וכפי שהיו ב-15 השנים האחרונות מי שהרימו גבה כשאמרנו שנגיע לשווי של מיליארד שקל, אני בטוח שיש מי שמרימים גבה לגבי היומרות שלנו גם בתחום הזה. מעניין, אגב, מה יגידו אותם אנשים כשנחצה את רף ה-10 מיליארד שקל. נישפט על-פי הביצועים שלנו בעתיד", אמר סגל.
דו"חות פירסט קפיטל
בתוך כך, דיווחה היום חברת פירסט קפיטל, הנסחרת בקנדה, והנמצאת בשליטתה של גזית גלוב, על תוצאותיה הכספיות לרבעון השלישי, ולתשעת החודשים הראשונים של השנה (התוצאות נקובות בדולר קנדי). החברה הציגה רווח נקי של 8.7 מיליון דולר ברבעון החולף, לעומת 5.3 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. ה-FFO של החברה עמד על 25.4 מיליון דולר, לעומת 16.7 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד - עלייה של 52%.
בתשעת החודשים השיגה פירסט קפיטל רווח נקי של 21.5 מיליון דולר, לעומת 11.8 מיליון דולר, וה-FFO שלה צמח בכ-49% לרמה של 67.8 מיליון דולר. התוצאות, עליהם דיווחה פירסט קפיטל, הן תוצאה של המשך מדיניות הרכישות, שמאפיינת את קבוצת גזית גלוב, ופירסט קפיטל בתוכה. זאת, בד בבד עם השבחת הנכסים הקיימים.
במהלך תשעת החודשים הראשונים של השנה השקיעה פירסט קפיטל 481 מיליון דולר בנכסים מניבים.
מצד שני מדווחת החברה על עלייה של 1.5% בהכנסות מנכסים זהים, ואף דיווחה על עלייה בשיעור התפוסה בנכסיה מרמה של 93.7% אשתקד לרמה של 94.7% ברבעון החולף.
נתון מעניין נוסף בדו"חותיה של פירסט קפיטל, הוא רמת המינוף של החברה, למרות מדיניות הרכישות בה היא נוקטת.
החברה מדווחת, כי רמת החוב ביחס לשווי הנכסים בספריה עומדת על 57.5% לעומת 64.9% בתקופה המקבילה אשתקד. בנוסף, ציינה החברה, כי רמת החוב ביחס להון העצמי של החברה שופרה אף היא, ועמדה על 49.1% לעומת 58.6% בתקופה המקבילה אשתקד. "
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.