בעקבות הפסדים של 111 מיליון שקל בתשעת החודשים הראשונים של השנה, ינהיגו מנהלי חברת הנדל"ן שיכון ובינוי תוכנית הבראה מקיפה במטרה לצמצם את ההפסדים. את התוכנית גיבש בחודשים האחרונים המנכ"ל הנכנס של החברה, אורי שני.
קבוצת שיכון ובינוי החלה בביצוע מהלך לשינוי מבני וארגוני מקיף בכל תחומי פעילותה. לדברי שני, "היעד של הקבוצה הוא להפוך את פעילותה לרווחית כבר ב-2006. במסגרת תוכנית ההתייעלות שגובשה בהנהלת הקבוצה, נבחנו ונבדקו כל אחת מהחברות הבנות ופעילויותיהן".
בשלב הראשון החל תהליך של ריכוז כל תחומי השירות בהנהלת הקבוצה, במטרה לבטל כפילויות ולקצץ בעלויות. התחומים שירוכזו כוללים את המחלקה המשפטית, מחלקת השכר, מחלקת המחשוב ועוד. סמנכ"לית חדשה מונתה למחלקת המחשוב ובזמן הקרוב צפויים מינויים נוספים של מנהלים בכירים. מהלך נוסף הוא צמצום כוח האדם שלה ב-10%.
בחברות הבנות החלו בנקיטת המהלכים הבאים: בשיכון עובדים קוצצו 25 משרות, ובמקביל החל תהליך לריכוז כל מערך הטיפול בלקוחות החברה במחלקת השיווק.שיכון עובדים הפעילה מדיניות חדשה: "מדיניות אפס ליקויים", שבמסגרתה החברה מקבלת מהקבלנים הבונים עבורה בפרויקטים שייזמה, דירות במצב מושלם וללא ליקויים.
בסולל בונה יורחב תהליך ההתייעלות שהחל לפני מספר חודשים, שבמסגרתו הועבר ניהול יחידת המגורים בסולל בונה לשיכון עובדים. מעתה, יחידת המגורים של סולל בונה תבנה אך ורק עבור שיכון עובדים. כמו כן, תפסיק סולל בונה את פעילותה בתחום הייזום.
לדברי שני, "פעילות החברה תתמקד בעוצמותיה וביתרונותיה, ותנצל את יתרונה לגודל בהקמת פרויקטים בתחום התשתיות בארץ; זאת תוך הקפדה על בחירת פרויקטים גדולים ורווחיים בלבד".
בנוסף מרחיבה הקבוצה משמעותית את פעילותה בחו"ל בזרוע הקיימת באמצעות סולל בונה ארצות חוץ, ובאמצעות הרחבת היקפי הפעילות היזמית.
שיכון ובינוי החלה למעשה ביישום תוכנית ההבראה. כך למשל פעלה שו"ב לפריסה מחדש של החוב החיצוני. לאחר תום הרבעון השלישי, גייסה החברה חוב של 450 מיליון שקל בשוק המוסדי, הניתן לפירעון עד שנת 2015.
סך החוב שגייסה החברה, מתחילת השנה ועד היום, עומד על 900 מיליון שקל והוא צפוי לגדול למיליארד שקל, עד סוף השנה הנוכחית. מרבית החוב הארוך המגויס, ישמש לפריסת האשראי הקצר של החברה.
נכון לתום הרבעון השלישי, מהווה ההון העצמי של החברה 4% ממאזנה, נתון המצביע על המינוף הגבוה שתחתיו פועלת החברה.
כזכור, אריסון החזקות, בעלת השליטה בחברה, מנהלת מו"מ למכירת אחזקותיה בחברה (35.1%). בשו"ב מציינים כי לא קיבלו מידע נוסף מבעלי המניות, דהיינו קבוצת אריסון, על הבשלת תהליך המכירה לכלל חוזה מחייב. כזכור, המו"מ מתנהל עם צביקה בארינבוים ואיש העסקים האמריקני סמי קהאן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.