בוטלה זכיית קבוצת הרכישה של ארדיטי ב-2 דונמים בת"א

מינהל מקרקעי ישראל נעתר לבקשתו של עו"ד יצחק חג'ג' וביטל זכייה של קבוצת רכישה במגרש בן 2 דונמים ברחוב פאגלין ברמת אביב החדשה. קבוצת הרכישה היא בראשות איש העסקים עופר הייבלום והכדורסלן לשעבר ליאור ארדיטי.

הקבוצה רכשה את המגרש המיועד לבניית 25 דירות, ב-4.7 מיליון דולר, 188 אלף דולר לקרקע לדירה, ללא פיתוח. הקבוצה יוצגה ע"י עו"ד דוד יצחקי.

חג'ג' שהוביל מטעמו קבוצת רכישה נוספת שהתמודדה במכרז, פנה ליועמ"ש של המינהל, רחל זכאי-נוימן, ולוועדת המכרזים של המינהל, בבקשה לבטל לאלתר את זכיית הייבלום-ארדיטי. קבוצת חג'ג' הגיעה למקום השני, עם הצעה של 4.65 מיליון דולר, לטענתו, הצעת הקבוצה הזוכה לוקה בפגמים מהותיים ובליקויים רבים, והיא עומדת בניגוד לתנאי הסף של המכרז.

לדבריו, "הצעת הקבוצה הוגשה כאשר שניים מהיחידים הכלולים בה, לא צירפו ייפוי כוח ושניים אחרים צירפו ייפוי כוח לא מאומתים. כמו כן, הערבות הבנקאית שצורפה אינה בשם מגישי קבוצת המשקיעים שהגישה את ההצעה".

לדברי ועדת המכרזים של המינהל, ביהמ"ש העליון קבע כי דרישת הערבות הבנקאית מהווה תנאי סף מהותי ולכן עליה להתייחס לדבר במלוא הרצינות.