חברה הבנייה דמרי, שבשליטת הקבלן יגאל דמרי, ממשיכה להגדיל את היקפי הפעילות שלה מתחילת 2005, תוך המשך הזליגה המתמדת של עסקיה מדרום הארץ לאזור המרכז, מהלך אשר מיטיב עם החברה.
מדו"חות החברה עולה, כי הכנסות דמרי בתשעת החודשים הראשונים של 2005 הסתכמו ברמה של 264 מיליון שקל, נתון המשקף גידול בשיעור של 15% לעומת התקופה המקבילה ב-2004. ברבעון השלישי לבדו רשמה החברה גידול של 7% בהכנסות, לרמה של 100 מיליון שקל.
החברה מציינת חידוש בפעילותה: ברבעון השלישי החלה לפעול חברת כוח-אדם, י.ח. דמרי כוח אדם, המהווה חברה-בת בבעלות מלאה. לדבריה, החברה מספקת שירותי כוח אדם לענף הבנייה, ומחזור ההכנסות שלה שנזקף לדו"ח המאוחד של דמרי עמד על כ-5 מיליון שקל.
מבחינת היקפי מכירות הדירות עולה, כי מתחילת 2005 מכרה החברה 339 יחידות דיור בתמורה כספית כוללת של 275 מיליון שקל, לעומת 326 יחידות דיור שנמכרו בתקופה המקבילה ב-2004, בתמורה ל-245 מיליון שקל, נתונים המשקפים גידול של 4% בהיקפי המכירה של הדירות וגידול של 12.3% בתמורה הכספית. ברבעון השלישי לבדו מכרה החברה 115 יחידות דיור, בתמורה כספית כוללת של 92 מיליון שקל, לעומת 92 יחידות דיור, ב-74.5 מיליון שקל, ברבעון המקביל אשתקד.
ניתוח התפלגות המכירות לפי ערים מצביע על המשך מגמת התרחבות העסקים לערי השפלה וגוש דן. עפ"י הנתונים, 87% ממחזור המכירות של החברה מתחילת 2005 נבע ממכירות בפרויקטים בערים אשדוד, גן יבנה, ראשל"צ, ת"א, מודיעין ירושלים ואילת, והיתרה מפרויקטים בבאר-שבע וסביבתה. לדברי החברה, נתון זה מהווה המשך מגמה לנתוני המכירות בשנים 2001-2004, בהן גדל חלקו של מחזור המכירות שנבע מפרויקטים במרכז הארץ, מ-50% מסך מחזור המכירות השנתי בשנת 2001 לרמה הנוכחית.
החברה מציינת, כי מניתוח מצב באזורים בהם היא פועלת, ניתן להצביע על גידול מסוים בביקושים בחלק מהאזורים, המלווה בעליית מחירים בשיעורים של 5-10%. לדבריה, המגמה באה לידי ביטוי בשכונת הר-חומה בירושלים, במודיעין, נתניה, ראשל"צ, ת"א ואשדוד. החברה מוסיפה, שהגידול בביקושים מאפיין בעיקר את הדירות היקרות יותר אותן היא מוכרת, נתון המשקף לדבריה את הגידול ברווחת אוכלוסיית היעד.
מנגד, בחברה מציינים, כי בדרום הארץ, באזורים כמו אשקלון, שדרות, נתיבות ובאשר-שבע, הורגשה ההאטה במכירות, לדבריה על רקע העמקת תהליך ההאטה בביקושים. בחברה מציינים, כי את התופעה ניתן להסביר בקיצוצים שביצע משרד השיכון במענקי הזכאים עוד ב-2003. לדבריה, מגמה זו צפויה להימשך גם בטווח הנראה לעין לאור מדיניות זו.
מתחילת 2005 התמקדה דמרי בביצועם ואיכלוסם של מספר פרויקטים בבאר שבע, ראשון לציון ומודיעין. לדברי מנכ"ל החברה, הפרויקט במודיעין הוא פרויקט הבנייה הגדול ביותר בארץ כיום. דמרי הוסיף, כי בפרויקט זה השלימה החברה את בנייתם ואיכלוסם של שני בניינים מתוך תשעה, המיועדים הן למגורים והן למשרדים, וכעת היא מתמקדת במכירה של שלושה בניינים נוספים בפרויקט.
הנתונים מראים, כי בבאר-שבע בנתה החברה את פרויקט 'כוכב דמרי', בו אוכלסו 12 דירות מתוך 26 קיימות. בראשל"צ השלימה החברה את אכלוסו של פרויקט 'מגדלי דמרי', הכולל 40 יחידות דיור. באשדוד אוכלסו 48 יחידות דיור מתוך 53, בפרויקט 'דמרי גראנד סנטר'. במודיעין אוכלס כמעט במלואו הפרויקט 'דמרי טאוארס'. עוד עולה, כי נכון לתום הרבעון השלישי, החברה בונה כ-1,870 יחידות דיור ב-18 פרויקטים ברחבי הארץ, מתוכן נמכרו 494 יחידות דיור בתמורה כספית כוללת של 426 מיליון שקל.
הרווח הגולמי בתשעת החודשים הראשונים של 2005 הסתכם ב-66 מיליון שקל, נתון אשר משקף גידול של 14% לעומת הרווח הגולמי שנרשם בתקופה מקבילה אשתקד. מהנתונים עולה, ששיעור הרווח הגולמי מהמכירות הסתכם ברמה של 25%, לעומת שיעור רווח של 26.5% בתקופה המקבילה.
החברה מציינת, כי הגידול האבסולוטי ברווח הגולמי נובע מהגידול בהכנסות. הקיטון בשיעור הרווחיות נובע מהכללת חברת כוח האדם, שהחלה לפעול ברבעון הנוכחי, והביאה לירידה ברווחיות הגולמית ברבעון עקב העובדה, ששיעור הרווחיות שלה נמוך מזה של החברה. שיעור הרווח הגולמי מעבודות בנייה בלבד ברבעון הינו 23.4%, לעומת שיעור של 25% ברבעון המקביל. לדברי החברה, קיטון זה נובע משני פרויקטים שרווחיותם נשחקה בשלבי הבנייה המתקדמים שלהם, עקב גידול בעלויות הבנייה.
הרווח התפעולי של החברה הסתכם בתשעת החודשים הראשונים ב-51 מיליון שקל, גידול של 14% לעומת נתוני התקופה המקבילה. שיעור הרווחיות התפעולית גדל מרמה של 18% בשלושת הרבעונים הראשונים של 2004 ל-19% בתקופה המקבילה ב-2005. הנתונים מראים, כי ברבעון השלישי לבדו רשמה החברה יציבות ברווחיות התפעולית, ביחס לרבעון המקביל, ברמה של 17 מיליון שקל.
ככל חברות הסקטור, גם הוצאות המימון של דמרי גדלו בהשוואה לתקופה המקבילה, על רקע הגידול בהיקף האשראי שיזמו מרביתן, לאור הריביות הנמוכות ששררו בשווקים באותה תקופה.
הוצאות המימון במהלך תשעת החודשים הראשונים והסתכמו ב-22 מיליון שקל, גידול של 54% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2004. לדברי החברה, הגידול בהוצאות המימון נובע מגידול בהיקף האשראי וההלוואות שנטלה מהבנקים, בעיקר עקב רכישת המרכז העירוני באשדוד. באותה עיסקה שילמה דמרי, יחד עם שותף נוסף, 57 מיליון דולר לקבוצת אי.די.בי. בשטח עצמו מתכוננת בנייה למסחר ולמגורים. ללא קשר, גם האג"ח שגייסה החברה השנה הגדילו את היקף החוב ההוצאות בגינו.
הגידול החד בהוצאות המימון הביא לגידול מתון בשיעור של 5% בלבד ברווח הנקי של דמרי מתחילת 2005, לרמה של 19 מיליון שקל. ברבעון השלישי לבדו השפיע הגידול בהוצאות המימון באופן קיצוני יותר והביא לקיטון של 28% ברווח הנקי, בהשוואה לרבעון המקביל, לרמה של 5.4 מיליון שקל בלבד.
מאזן החברה בתום הרבעון השלישי מסתכם ב-767 מיליון שקל, 23% ממנו מורכב מהון עצמי, ירידה מינורית לעומת נתוני סוף 2004, על רקע עיסקת המע"ר באשדוד. בקופת החברה נחים נכון לתום הרבעון 34 מיליון שקל, מרביתם בפקדונות בנקאיים. מצבת ההתחייבויות ארוכות הטווח מסתכמת כיום ב-335 מיליון שקל, גידול של 44% לעומת התקופה המקבילה.
דמרי, אשר נסחרת כיום לפי שווי של 315 מיליון שקל, הוקמה בשנת 1989 על ידי הקבלן יגאל דמרי, אשר מחזיק כיום 87% מהון החברה. החברה אשר הונפקה לציבור בשנת 2004, רשמה מתחילת השנה תשואה של 71%, כשברקע הקפיד דמרי להגדיל באופן מתמיד את אחזקתו בחברה, אינדיקטור חיובי מחד, אך גם מהלך שמביא לקשיי נזילות במניותיה מאידך.
בתחילת דרכה פעלה החברה בעיקר בדרום הארץ, אך בשנים האחרונות, כמדיניות מוצהרת של דמרי, הרחיבה החברה את אזורי פעילותה לאזור המרכז, כשבשנת 2004 כ-72% ממחזור המכירות של החברה נבע מפרויקטים הממוקמים באשדוד וצפונה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.