חברת סאמיט שבשליטת איש העסקים זוהר לוי, הודיעה היום כי היא מפסיקה את המו"מ שניהלה עם משקיעים זרים, למכירת כל הנכסים שלה בגרמניה תמורת 1.15 מיליארד שקל. החברה הודיעה למשקיעים שהביעו עניין בעסקה, כי לאור פקיעת תקופת הבלעדיות ומכיוון שלא סיימו את בדיקת הנאותות, ולא קידמו את העסקה בהתאם ללוח הזמנים שנקבע, היא מפסיקה את המו"מ ורואה את עצמה משוחררת מכל התחייבות כלפיו.
החברה החליטה להמשיך לבחון אפשרות למכירת אחזקותיה בנכסים אלו, והיא בוחנת כעת אפשרות למכירתם לגורמים אחרים, בתנאים דומים. בהודעתה מציינת החברה, כי אין לה נכון להיום כל הסכמות עם מציעים כלשהם.
בתחילת חודש יולי השנה, דיווחה חברת סאמיט על רכישת 95% מ-25 בניינים, ב-12 מיקומים שונים בגרמניה, בתמורה כוללת של כמיליארד שקל. זאת, במסגרת עסקה שהיוותה את עמוד התווך של החברה בעסקאות נדל"ן בגרמניה. הבניינים מושכרים לתקופות של 10-17 שנים, ולתקופה ממוצעת כוללת של 12 שנים. השטח המושכר מתפרס על פני 170 אלף מ"ר וקרקעות בהיקף של 220 אלף מ"ר. הנכסים כוללים שטחי משרדים ושטחים טכניים.
ההכנסות השנתיות הממוצעות נטו, מכלל הנכסים שנרכשו בעסקת דויטשה טלקום לאחר הוצאות ניהול ואחזקה, הסתכמו בכ-81 מיליון שקל בשנה, נתון המשקף תשואה של 8.1% על ההשקעה הכוללת של סאמיט. בעת ביצוע העסקה העריכה סאמיט, כי יתרת תזרים המזומנים השנתי, הפנוי העודף נטו לאחר תשלומי הריבית על ההלוואות שנלקחו לצורך מימון הרכישה, תעמוד על 13.5 מיליון שקל בשנה.
בעקבות השלמת העסקה, צפוי מחזור ההכנסות השנתי של סאמיט לזנק, מרמה של 20 מיליון שקל לרמה של 100 מיליון שקל בשנה. למעשה, עסקת הענק של סאמיט מורכבת משתי עסקאות: האחת כוללת רכישת 95% מחברה בלוקסמבורג, שבבעלותה 22 בניינים ב-10 ערים שונות בגרמניה, אשר נרכשו מבנק אירופאי גדול תמורת 800 מיליון שקל; בעסקה השנייה נרכשו 95% מחברה גרמנית שהחזיקה בשני בניינים נוספים, תמורת סכום של 100 מיליון שקל.
רכישה זו בוצעה מאותו גוף מוסדי שמכר לסאמיט בניין נוסף, המושכר לדויטשה טלקום בגרמניה, בחודש מאי השנה תמורת 95 מיליון שקל, כך שהיקף שתי העסקאות החדשות מסתכם ב-900 מיליון שקל. "
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.