אתמול בבוקר (ד') הגיעה לסיומה מערכה נוספת ב"קרב" בין בעלי השליטה בחברת מהדרין לבין המיעוט המהווה 30% מהמניות. בהודעה לבורסה נמסר כי הצעת הרכש המלאה כשלה, וכי לא תתבצע רכישה כפויה. עם זאת רכשו בעלי השליטה בחברה, נכסי הדרים (שבשליטת נכסים ובניין) וחברת הפניקס, 16.61% ממניות החברה שהוחזקו בידי משקיעים שנענו להצעת הרכש. מחיר העסקה נעשה לפי תנאי הצעת הרכש האחרונה, כלומר לפי מחיר של 95 שקל למניה ובהיקף כולל של 52.5 מיליון שקל. בכך למעשה הפכה הצעת הרכש המלאה להצעת רכש רגילה.
המניות שנרכשו בעקבות הצעת הרכש התחלקו שווה בשווה בין נכסי הדרים, אשר בבעלות נכסים ובנין, ובין חברת הפניקס. כל צד יוסיף לעצמו כ-276 אלף מניות, ובכך יגדל חלקה של נכסי הדרים בחברה ל-45.41% וחלקה של הפניקס יהווה 41.42% ממניות מהדרין. יתר 13.17% מהמניות יהיו שייכים לאותו מיעוט שסירב למכור.
מנכ"לית נכסים ובניין, סגי איתן, מסרבת להודות בכישלון ההצעה, למרות שהיא מודה כי תכליתה היתה מחיקת מהדרין ממסחר. "אני מתנגדת לטרמינולוגיה של כשלון", היא אומרת. "כשהגשנו את הצעת הרכש המלאה הצהרנו שנקנה כל כמות". לדבריה, "את נכסי הדרים, שגם היא חברה חקלאית, מחקנו ממסחר מאותה סיבה - ריבוי חברות משמעו ריבוי הוצאות".
נזכיר כי הייתה זו הצעת הרכש המלאה השנייה של מהדרין. ב-29 בנובמבר פורסם כי חברת מהדרין מעוניינת לרכוש את שאר מניותיה במחיר של 85 מיליון שקל, שגילם פרמיה של 9.1% על מחיר השוק ב-28 בנובמבר. עם פרסום ההודעה זינקה המניה למחיר הצעת הרכש, רמיזה מהמיעוט כי לא יסכימו להצעה שכזאת. ואכן, ב-19 בדצמבר שודרגה הצעת הרכש המלאה למחיר של 95 שקל למניה, הגבוה ב-11.8% מהמחיר בהצעה הקודמת.
מבין בעלי מניות המיעוט שהסכימו להצעת הרכש נמצאת חברת אלרן השקעות. לחברה כ-160 אלף מניות של מהדרין, המהוות 4.92% מהון מניותיה. אלרן השקעות הסכימה להצעת הרכש הראשונה, אבל למזלה הצעה זו נפלה. ההצעה השנייה, אשר גילמה פרמיה של 10 שקלים נוספים למניה עזרה לחברה לגזור עוד קופון, של כ-1.6 מיליון שקל.
לו אלרן השקעות היו רוצים לנטרל את הצעת הרכש המלאה הזאת, מלאכתם הייתה קלה ביותר. מכיוון שהם מחזיקים 4.92% , כל מה שהיה עליהם לעשות הוא לרכוש במסחר רגיל בבורסה עוד 0.09% ממניות החברה, ובכך להגיע לשיעור אחזקה העולה על 5%. צעד זה לא היה מאפשר לבעלי השליטה להגיע ל-95% אחזקה, ומונעים את צעד המכירה בכפייה של יתר המניות.
תכליתה של הצעת רכש מלאה היא למחוק חברה ממסחר בבורסה. קיימות מספר סיבות לכך שחברה תרצה לנקוט בצעד דרסטי זה. הסיבה העיקרית, בדרך כלל, היא שבעלי השליטה בחברה חושבים כי המניה נסחרת בדיסקאונט לעומת שוויה האמיתי, ורואים בכך הזדמנות קנייה. התשובה לשאלה מדוע חשבו ראשי מהדרין כי המניה נסחרת בדיסקאונט טמונה בכך שהחברה נתנה למנהל מקרקעי ישראל אופציה לרכישת 1,300 דונם באזור אשקלון.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.