אלמנה בת 81 מעכבת שיפוץ שדה התעופה Ohare בשיקאגו

האישה, שגורשה מביתה באזור ב-1950 כדי לאפשר את בניית השדה, רוצה להציל את בית הקברות המשפחתי, שעומד על תילו, ונמצא על תוואי אחד המסלולים החדשים, שמתוכננים להיבנות

אלמנה בת 81 וחלקת קבר משפחתית, עומדים בשבועות האחרונים במרכז סיפור, שמסעיר את העיר שיקאגו, שבמדינת אילינוי. המדובר בהלן ראנג' (Helen Runge) אשר נאבקת בראש העיר, ריצ'ארד דאליי (Richard Daley) בערכאות המשפטיות, בעניין הרחבת שדה התעופה Ohare בעיר, אחד משדות התעופה הגדולים בארה"ב.

לדברי ראנג', בתוואי המסלולים החדשים, שעתידים להיבנות מצוי בית קברות של משפחתה המורחבת, הידוע בשם St. Johannes Cemetery. ראנג' ומשפחתה שגרו במקום, גורשו ממנו עוד בשנות ה-50 של המאה הקודמת, על ידי הרשויות, שייעדו את השטח לבניית שדה התעופה Ohare. תכנית השיפוץ וההרחבה של השדה אמורה להגדיל את היקף התנועה בו פי 1.6 עד לשנת 2013.

לדברי ראש העיר, הרחבת שטח השדה תביא לזרימת כספים שנתית של כ-56 מיליארד דולר לעיר, גידול של 50% לעומת הכספים שמייצר השדה במתכונתו הנוכחית, על רקע הרחבת השירותים והיקף יעילותו.

פרט לכך, דאליי מעוניין גם להחזיר ל- Ohare את תואר השדה הגדול בארה"ב, מבחינת היקף הטיסות היומי, לאחר שאיבד אותו בשנה החולפת לשדה התעופה של אטלנטה, Hartsfield-Jackson. לדברי דאליי, לתכנית הרחבת ושיפוץ השדה הוקצו כבר כ-7.5 מיליארד דולר, על ידי רשות התעופה הלאומית של ארה"ב. הפרויקט עצמו יכלול בניית מסלול המראה חדש, הרחבת שני מסלולים קיימים, ושינוי מיקומם של שלושה מסלולים נוספים. זאת על מנת ליצור שישה מסלולי המראה מקבילים ושני מסלולי גישה.

דאליי ציין, כי תוואי אחד המסלולים המתוכננים נמצא על שטח בית הקברות האמור, הממוקם כ-300 יארד ממבנה חברת השילוח האמריקנית Fedex, הממוקם בשדה התעופה. ראנג', שהתגוררה בעבר בחווה שהיתה ממוקמת על מקום מושבו הנוכחי של Ohare, נאבקת כיום בתכנית השיפוצים הגרנדיוזית, ומסתייעת בתמיכה ציבורית נרחבת ובתמיכת הכנסייה.

"בית הקברות הזה הוא הגאולה שלנו", מציינים המתנגדים להרחבת שדה התעופה, עמותה הכוללת מאות עסקים קטנים משיקאגו והאזור, ואלפי אזרחים.

ראנג' עצמה ציינה בבית המשפט, כי היא מעוניינת להיקבר בבית הקברות המשפחתי, בסמוך לקברו של בעלה המנוח. היא ציינה בבית המשפט, כי המקום מאכלס קברים עוד משנת 1940, וקיים ספק רב אם ניתן להעביר אותם כיום ממקומם. ראש העיר טוען מנגד, כי הרחבת שדה התעופה היא עניין נחוץ למדי, על רקע דירוגו של Ohare במקום השלישי בארה"ב ברשימת שדות התעופה עם איחורים בטיסות.

לדבריו, כ-6% מההמראות או הנחיתות בשדה התעופה מתבצעות באיחור בדרך קבע - שיעור נמוך יותר רק משדה התעופה Hartsfield-Jackson באטלנטה ומשדה התעופה ניו-ארק, שבניו ג'רסי. לדבריו, כל דקת איחור של טיסה מתומחרת בהפסד של כ-40 דולר לחברות התעופה, ולכן יש חשיבות רבה לשיפור המצב ב- Ohare.