למרות ש-2005 לא היתה שנה טובה במיוחד לשוק ההנפקות הראשוניות, הצליחה חברת התשתיות מלרג לעבור בצורה מוצלחת את המסננת הקפדנית שהפעילו המשקיעים. החברה, שבשליטת מיכאל הירשברג ויוסי מלמד, גייסה בחודש אוקטובר האחרון כ-80 מיליון שקל, והפכה מאז לאחת החביבות על המשקיעים המוסדיים מבין המניות הקטנות. לשם המחשה, מי שקנה את ני"ע של מלרג בהנפקה, יכול לרשום כמעט שלושה חודשים לאחר מכן תשואה של 9% על חבילת ני"ע שברשותו.
מה מוצאים המשקיעים במלרג? מלבד הנתונים הפיננסיים החיוביים שהחברה מציגה, ככל הנראה העובדה שהחברה היא אחת החברות הבודדות בבורסה המאפשרות חשיפה נקייה לתחום התשתיות היא הסיבה המרכזית לאהדה שהיא מקבלת. כידוע, הממשלה צפויה להקצות בשנים הקרובות עשרות מיליארדי שקלים להשקעה בענף, כספים שיופנו בין היתר לסלילת כבישים, לרכבת ולפרויקטים אחרים בתחום. הערכה היא, שהמשקיעים פשוט מאמינים שלכיסה של מלרג צפויים להגיע סכומי כספים לא מבוטלים בעקבות הפרויקטים המתוכננים.
גידול בהיקפי הפעילות
מלרג עצמה מציגה עדיין נתוני פרופורמה, עקב העובדה שרק לאחרונה הפכה לחברה ציבורית. הנתונים מראים, כי בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה הסתכמו הכנסותיה ב-139 מיליון שקל, ומשקפים גידול של 50% על פני התקופה המקבילה ב-2004, מהלך שמוסבר בעלייה בהיקפי הפעילות והתקשרויות חדשות אליהן נכנסה. ברבעון השלישי לבדו רשמה החברה הכנסות של 48 מיליון שקל, גידול של 54% לעומת נתוני הרבעון המקביל.
מהדו"חות עולה עוד, כי הרווח הגולמי של החברה עמד על 32 מיליון שקל מתחילת השנה, גידול של 41% לעומת התקופה המקבילה. שולי הרווח נשחקו קלות לרמה של 23%, לעומת רמה של 24% מההכנסות בתקופה המקבילה.
על רק היציבות היחסית בשורת ההנהלה והכלליות לעומת התקופה המקבילה, רשמה החברה גידול של 59% ברווחיות התפעולית מתחילת 2005, לרמה של 24.5 מיליון שקל. שולי הרווח התפעולי עמדו על רמה של 18% מההכנסות, לעומת שוליים של 16% בתקופה המקבילה. בשורה התחתונה רשמה החברה גידול של 76% ברווח הנקי בשלושת הרבעונים הראשונים של 2005, לרמה של 16.4 מיליון שקל. ברבעון השלישי לבדו החברה כמעט והכפילה את הרווחיות הנקייה, בהשוואה לרבעון המקביל, לרמה של 5.2 מיליון שקל.
מאזן החברה עמד בתום הרבעון השלישי על רמה של 113 מיליון שקל, ומומן בהון עצמי של 36 מיליון שקל. בתקופה המקבילה עמד המאזן על 80 מיליון שקל ומומן בהון עצמי של 22 מיליון שקל. על רקע גיוס ההון האחרון ירד שיעור המינוף של החברה מרמה של 33% ב-2004 לרמה של 28%, עם תום הרבעון השלישי.
עם סיום הרבעון השלישי מונחים בקופת החברה מזומנים בהיקף של 22 מיליון שקל. מדו"ח תזרים המזומנים עולה שהחברה ייצרה מתחילת השנה מזומנים בהיקף של 5 מיליון שקל, לעומת תזרים שלילי של 27 מיליון שקל אותו רשמה בתקופה המקבילה ב-2004. סך הרכוש השוטף של החברה עם תום הרבעון עומד על רמה של 108 מיליון שקל, ושקול ל-96% מהמאזן.
ממאזן החברה עולה עוד, שמרבית ההתחייבויות של החברה הינן בגין עסקיה השוטפים. סך ההתחייבויות השוטפות עם תום הרבעון השלישי עומד על רמה של 70 מיליון שקל, ושורת ההתחייבויות ארוכות הטווח עומדת על רמה של 9.4 מיליון שקל בלבד, השקולה ל-8% מהמאזן הכולל. החברה מציינת, כי היא מממנת את רוב פעילותה ממקורות עצמאיים, המורכבים מהונה העצמי, ממקדמות מלקוחות ומאשראי שוטף לספקים. לדבריה, היא אינה צורכת כל אשראי בנקאי לצורך פעילותה השוטפת.
מתרחבים לפולין
מלבד הפעילות בתשתיות בארץ נכנסה החברה לאחרונה ליזמות נדל"ן בחו"ל. במסגרת זו דיווחה החברה על הסכם לרכישת 51% מהזכויות בקרקע בקרקוב, פולין, תמורת 3.25 מיליון דולר. מלרג רכשה זכויות במקרקעין המיועדים לבניית שטחי מגורים ומסחר מבעלים של מקרקעין באזור, בשטח 26 אלף מ"ר.
החברה מסרה עוד, כי בסמוך לחתימת הסכם הרכישה הסופי היא תפעל להקמת תאגיד פולני משותף, לה ולבעלים השניים בקרקע האמורה, במטרה להקים פרויקט הכולל שטחי מגורים, שטחי משרדים ושטחי מסחר. החברה ציינה, כי זכויות הבנייה בשטח מאפשרות לבנות 26,000 מ"ר.
מלבד רכישת הקרקע בפולין, החברה דיווחה לאחרונה גם על זכייתה במכרז של נתיבי איילון, בהיקף של 61 מיליון שקל. במסגרת העבודות אחראית החברה לביצוע מנהרה, עבודות סלילה, תאורה, מערכות תת-קרקעיות ובקרת תנועה ברחוב לה-גווארדיה בתל-אביב, בקטע שבין רחוב הרכבת ועד החיבור לנתיבי איילון. משך הפרויקט עומד על 18 חודשים, והוא יחל בתחילת 2006.
מיכאל הירשנברג ציין עם חתימת ההסכם, כי העיסקה מתבצעת במסגרת הרחבת הפעילויות של מלרג לתחום ייזום הנדל"ן במדינות מזרח אירופה: "אנו סבורים כי במדינות שתצטרפנה לגוש האירו בשנים הקרובות יהיו השקעות מסיביות בתשתיות, ואנו רואים בפעילותנו בתחום ייזום הנדל"ן במדינות אלה מנוף להרחבת פעילות קבלנות התשתית בהן, וכן דרך ליצירת קשרים ותשתית מתאימה לפעילותינו".
מלבד ההתפתחויות האחרונות, דיווחה החברה עם פרסום הדו"חות על שני פרויקטים נוספים בהם זכתה לאחר תום הרבעון השלישי. מדובר בפרויקט פארק מרכזי בת-ים, במסגרתו תבצע החברה עבודות יזמות ופיתוח בעיר, בהיקף של 8.3 מיליון שקל. פרויקט נוסף הנו לפיתוח גנים שונים בבת-ים, ובמסגרתו תקבל החברה 7.7 מיליון שקל.
מלרג עצמה הוקמה ב-1990 על-ידי מיכאל הירשברג ויוסי מלמד, מנכ"לים משותפים ובעלי השליטה בחברה, המחזיקים בה כיום בחלקים שווים של 31%. יוסף מלמד מחזיק גם ב-19% נוספים ממניות מלרג באמצעות חברה אחרת בבעלותו - מלמד הנדסה.
החברה פעילה בתחום התשתיות ומתרכזת בעבודות קבלנות בעיקר בעורקי תחבורה עירונית ראשיים ובמרכזי אוכלוסיה. פעילות החברה מתבצעת בעיקר במרכז הארץ, כשהחברה נחשבת לאחת המובילות בתחום ההנדסה האזרחית בשוק המקומי. בתחום התשתיות פעילה החברה בעבודות פיתוח תת-קרקעיות והקמת גשרים, מנהרות ומחלפים, ומבצעת גם עבודות במערכות תת-קרקעיות במרכזים עירוניים.
בין הפרויקטים אותם מבצעת מלרג בימים אלו: עבודות פיתוח, סלילה והרחבת נתיבי איילון דרום; ביצוע עבודות סלילה, תשתיות ופיתוח סביבתי בשכונת התקווה בת"א; עבודות פיתוח והעתקת תשתיות ממסדרון הרכבת הקלה בבת-ים. החברה זכתה לאחרונה במכרזים נוספים כגון הרחבת מחלף חולון ושיקום אזור מגרשי התערוכה הישנים בת"א. בנוסף, מלרג הינה חלק מקבוצה שעברה את שלב המיון המוקדם לביצוע הנתיב המהיר בכניסה לת"א, בשיטת B.O.T.
בין הלקוחות המרכזיים של החברה נמצאת חברת דניה סיבוס, שהיתה אחראית לכ-30% ממחזור ההכנסות ב-2004, חברת נתיבי איילון, שהייתה אחראית ל-17% מהמחזור, ושלושה לקוחות נוספים שהיו אחראים ביחד לכ-30% נוספים ממחזור הפעילות. החברה נסחרת כיום לפי שווי של 33 מיליון דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.