ברלין, בירת גרמניה, חנכה לאחרונה מוזיאון נוסף במתחם אי המוזיאונים (Museum Island), הממוקם בליבה של העיר. המדובר ב-Bode Museum, ששופץ ב-6 השנים האחרונות על ידי הארכיטקטים היינס טיזר (Heinz Teaser) האוסטרי וכריסטוף פישר (Christoph Fischer) הגרמני, בהשקעה כוללת של כ-180 מיליון דולר.
ה"בודה" ממקום בבניין מתקופת הבארוק, בסמוך למוזיאון הפרגמון (Pergamon), מהמפורסמים שבעיר ובאירופה כולה.
מיבנה ה"בודה", בדומה למבנים רבים אחרים בברלין, נהרס בהפצצת כוחות הברית עוד במלחמת העולם השנייה, ושופץ רק בחלקו בשנות ה-50 של המאה שעברה, על ידי השלטון הקומוניסטי במזרח גרמניה.
השיפוץ הנוכחי של ה"בודה" נכלל בתכנית שיפוצים כוללת בהיקף של כ-1.2 מיליארד דולר, במסגרתה ישופצו כל חמשת המוזיאונים במתחם אי המוזיאונים בברלין. ממשלת גרמניה כבר הבטיחה להעמיד מימון לפרוייקט, שצפוי להימשך עד שנת 2015.
כלי התקשורת בגרמניה מציינים, שה"בודה" הוא המוזיאון השני שעובר שיפוץ במסגרת התכנית, לאחר ה-Alte Nationalgarerie השוכן אף הוא באי המוזיאונים.
שיפוצו של האחרון הסתיים עוד ב-2001, והוא מציג כיום בעיקר אומנות גרמנית. המוזיאון הבא, שצפוי לעבור שיפוץ, הוא ה-Nueus Museum, בפרוייקט אשר אמור להסתיים עד 2008. על פי הערכות בכלי התקשורת, ה"בודה" עצמו צפוי להיפתח לציבור לקראת סוף חודש ינואר הקרוב. התערוכה הקבועה במוזיאון תכלול יצירות מהמאה ה-18, בהן: פסלים, אומנות ביזנטית, מטבעות וציורים.
אי המוזיאונים בברלין הוא מתחם השוכן על גדות נהר שפרה (Spree), החוצה את הבירה הגרמנית. המתחם עצמו מופרד מהעיר על ידי מספר תעלות קטנות המתפצלות מהשפרה, ולכן זכה לכינוי אי המוזיאונים.
מוזיאון ה"בודה" מופרד מארבעת האחרים, על ידי תחנת הרכבת העירונית (S-Bahn), אך עיריית ברלין מתכננת לחבר אותו בתעלה תת-קרקעית לחצר מוזיאון הפרגמון, על 'האי' עצמו.
ה"בודה" הוקם לראשונה ב-1898 תחת השם Friedrich Museum, על שם הקיסר פרידריך. ב-1956 שונה שמו, להנצחת שמו של Wilhlem Von Bode, אשר תרם כספים לצורך שיפוץ חלקי של נזקי המלחמה.
כלי התקשורת מציינים, כי למרות ההפצצה, הפריטים שהוצגו במוזיאון, ובמתחם אי המוזיאונים כולו, כמעט ולא נפגעו במהלך המלחמה.
חלק מהיצירות שהועברו מבעוד מועד למכרות מלח במחוז Thuringia במזרח גרמניה שרדו את המלחמה, וחזרו מאוחר יותר למוזיאון.
חלקו האחר, שהוחבא ברובע Friedrichshain במזרח ברלין, נשרף מאוחר יותר, לאחר שנתגלה על ידי הצבא הסובייטי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.