הממשל העיראקי מתכוון להפריט שני מפעלים לייצור מלט

בעיראק כ-18 מפעלים לייצור מלט בבעלות המדינה, המייצרים מעל ל-20 טון לשנה

המלחמה בעיראק נמשכת ומניין הקורבנות ממשיך לעלות כל יום, אך הפעילות הכלכלית בעיראק נמשכת.

היומון "אל-זאמן", היוצא לעור בעיראק, דיווח לאחרונה כי הממשל העיראקי מתכוון להפריט שני מפעלים לייצור מלט.

השר העיראקי, אוסמה אל נג'אפי, אמר כי מכירת החזקות הממשל העיראקי בשני המפעלים, האחד בסינג'אר שבצפון והשני בקופה שבדרום המדינה, צפויים להניב למדינה כ-200 מיליון דולר.

לדברי השר, לשותפים הזרים יותר לרכוש עד 45% ממניות המפעלים, שיופרטו.

15% מהמפעלים ייוותרו בידי הממשל העיראקי, ועוד כ-15% מהמניות יוצעו לעובדי המפעלים בתנאים מועדפים. יתרת המניות, כ-25%, תוצע לציבור העיראקי בבורסה המקומית שבבגדד.

אל נאג'פי הוסיף, כי על פי התחזיות יקבל הממשל העיראקי מההפרטה הזו כ-200 מיליון דולר, וכי בממשל בבגדד מעריכים, כי יקבלו סכום גבוה בהרבה.

לדבריו, לממשל כוונות להפריט תעשיות מרכזיות, וכי הצלחה בהפרטת שני מפעלי המלט תסייע בכך.

בעיראק כ-18 מפעלים לייצור מלט בבעלות המדינה, המייצרים מעל ל-20 טון לשנה.

אולם, חלק ניכר מהמפעלים הללו מושבת, אם בשל סוגיות ביטחוניות ואם בשל ציוד שעבר זמנו. התפוקה הקיימת במפעלים הקיימים והפעילים בעיראק עומדת כיום על כ-10 מיליון טון מלט לשנה.

נציין כי קודם לסנקציות שהוטלו על עיראק בשנת 1990, בשל הפלישה לכוויית, ייצרו מפעלי המלט במדינה כ-10 מיליון טון מלט לשנה, כשמרבית התפוקה יועדה לשוק המקומי.

בניגוד למדינות אחרות במזרח התיכון, בעיראק יש עתודות רבות של אבן סיד, המשמשת ליצור מלט.