יפונו 26 יחידות דיור בשטח ממוצע של 42 מ"ר בבנייני רכבת
מועצת העיר חיפה, בשבתה כמליאת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, אישרה בישיבתה השבוע תוכנית פינוי-בינוי למתחם יציאת אירופה בשכונת קרית שפרינצק בחיפה.
לפי התוכנית, שהוצגה בפני מועצת העיר, יכלול הפרויקט המוצע שני בניינים שיפונו וייהרסו, ובמקומם יקומו שני מגדלי מגורים מודרניים, שיכללו כ-100 יח"ד. בשלב זה לא הוצגה בפני המועצה תוכנית כוללת. הבניינים מתוכננים להיבנות בחלק הדרומי-מערבי של רחוב יציאת אירופה, כאשר בינם לבין הבניינים הסמוכים יישארו שטחים ירוקים. התוכנית אמורה להתנהל במסלול "חברות מנהלות" במימון ממשלתי.
הוועדה הבינמשרדית של משרד השיכון אמורה לדון בתוכנית בישיבתה הבאה בעוד כשבוע.
עיריית חיפה קידמה באזור הכרמל הצרפתי, בו שוכנת גם קרית שפרינצק, תוכניות לשני מתחמי התחדשות עירונית נוספים. המתחמים האחרים הם מתחם אמיל זולא ברמת שאול, ומתחם מורדות הכרמל הצרפתי, בקרית שפרינצק.
ברחוב יציאת אירופה מדובר בפינוי של 26 יח"ד בשני בנייני רכבת בני שתי קומות. גודלן הממוצע של הדירות הוא 42 מ"ר, ומצבם הפיזי של הבניינים ירוד. לדברי גורמים בעירייה, מסביב לבניינים קיימים שטחים פתוחים נרחבים והמקום כולו נוח לתכנון.
בשלב זה טרם התקיימה פגישה בין נציגי העירייה לבין נציגי ועד השכונה בנושא הפרויקט. על-פי התקנות, פגישה כזו יכולה להתקיים רק עם קבלת אישור מהוועדה הבינמשרדית.
יצוין, כי עד כה הפרויקטים להתחדשות עירונית של פינוי-בינוי ו/או עיבוי לא נחלו הצלחה, וזאת למרות התקציבים הממשלתיים הגדולים שהוקצו למטרה זו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.