"גם אנחנו נעלה את המחירים"

יוסף סמירה, בעל השליטה בחברת זוקו, זכיינית קאטרפילר: "בשנים האחרונות קבלני התשתיות ספגו את עליית מחירי חומרי הגלם ועליית מחירי האנרגיה, ואני חושב שבעקבות הגידול בביקושים הם ירשו לעצמם להעלות מחירים"

על רקע עליית קרנו של ענף התשתיות בתקופה האחרונה, מעניין לבחון את המתרחש בחברת הציוד הכבד זוקו שילובים, שבשליטת יוסף סמירה, אשר תחומי פעילותה יכולים לשמש כברומטר מעניין לנעשה בענף. זוקו, זכיינית קאטרפילר בישראל, עוסקת בייבוא ושיווק ציוד מכני הנדסי בעיקר לענף התשתיות וכן לענפי התחבורה והתעשייה. מלבד תחום העיסוק, גם המתרחש בחברה תופס את העין, במיוחד השיפור הניכר שהציגה בתוצאות הכספיות על רקע מהלך ההתייעלות שעברה בשנה האחרונה.

הדו"חות הכספיים של החברה לרבעון השלישי הצביעו על גידול של 6% בהכנסות, לרמה של 132 מיליון שקל. הרווח הגולמי עמד על 34.4 מיליון שקל, צמיחה של 16% לעומת הרבעון המקביל, בעיקר בזכות הגידול בשולי הרווח הגולמי, מ-23.9% ברבעון המקביל ל-26.1% ברבעון השלישי של 2005.

מתחילת השנה רשמה החברה גידול של 10% בהכנסות ל-394 מיליון שקל, בעיקר על רקע איחוד תוצאות עוז הידראוליקה, שנרכשה במהלך השנה, וכן בזכות שיפור בהכנסות במגזר התשתיות המתעורר. הרווח הגולמי בסיכום שלושת הרבעונים הראשונים של השנה עמד על 105 מיליון שקל, והצביע על שולי רווח של 26.6%, לעומת רווח גולמי של 91 מיליון שקל בתקופה המקבילה, שהצביעו על שוליים של 25.3%.

הרווח התפעולי של החברה ברבעון זינק בשיעור של 170% לרמה של 4.8 מיליון שקל, בזכות השיפור בשיעור הרווחיות הגולמית, ביחד עם ירידה בשיעור הוצאות השיווק, המכירה, ההנהלה והכלליות מסך המכירות, על רקע תוכנית ההתייעלות שעברה החברה.

במסגרת התוכנית החליטה החברה לצמצם את מבנה ההוצאות ע"י מהלך פיטורים אותו ביצעה השנה, וכן ע"י איחוד מטות. במסגרת זאת החליטה החברה לרכז את מרבית הפעילות ממתחם אחד, כשמהלך זה יימשך לתוך 2006. במקביל משקיעה החברה מאמצים רבים בפעולות להפחתת המלאים ולשיפור הגבייה.

בשורה התחתונה מציגה החברה רווח נקי של 3.1 מיליון שקל, לעומת הפסד של 2 מיליון שקל ברבעון המקביל. לטובת השורה התחתונה נרשמה הטבה בסך 1.2 מיליון שקל על רקע ההסכמים לרכישת עוז הידראוליקה. מתחילת השנה מציגה החברה רווח נקי של 7.5 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של מיליון שקל ב-9 החודשים הראשונים של 2005. כמו כן, שלושת הרבעונים הראשונים של 2005 לוו כולם בשורה תחתונה חיובית.

מה הביא את החברה ליישום מהלך הרה-ארגון? ככל הנראה הערכות שגויה שלה מבחינת היקפי הרכש בשנים האחרונות, שהביאה לגידול ניכר בהוצאות התפעול, ללא כיסוי בצד ההכנסות. עם זאת, במהלך 2005 'נפל האסימון' בזוקו, ובחברה החלו, כאמור, במהלך לצמצום הנזק.

מלבד דו"ח הרווח והפסד, מהלך ההתייעלות בא לידי ביטוי גם בדו"ח תזרים המזומנים של זוקו. הנתונים מראים, כי התזרים של זוקו מפעילות שוטפת בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם בכ-69 מיליון שקל, לעומת תזרים שלילי של 32 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השלישי השיגה החברה תזרים חיובי מפעילות שוטפת, שהסתכם ב-19 מיליון שקל, וזאת לעומת תזרים שלילי של 15 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. סיבה מרכזית לשינוי היא קיטון משמעותי בהיקפי המלאי, מרמה של 160 מיליון שקל בסוף 2004 לרמה של 109 מיליון שקל כיום.

הנתונים המגזריים מראים שיפור כמעט בכל תחומי הפעילות של זוקו מתחילת השנה. מגזר התשתיות, שהוא המגזר הגדול ביותר בפעילות החברה, רשם גידול בשיעור של 25% בהכנסות מתחילת השנה, לרמה של 164 מיליון שקל והרווח התפעולי שנבע ממנו זינק ב-190% לרמה של 10.5 מיליון שקל. השיפור במגזר זה נבע לדברי החברה בעיקר מגידול במכירות הטרקטורים.

במגזר החלפים נרשם קיטון של 22% בהכנסות לרמה של 63 מיליון שקל, על רקע ירידה בביקושים. עם זאת, המגזר רשם גידול של מעל 50% ברווחיותו התפעולית לרמה של 10 מיליון שקל, על רקע מהלך הרה-ארגון. עוד עולה, שבמגזר התעשייה נרשם גידול של 60% בהכנסות לרמה של 68 מיליון שקל, בעיקר על רקע איחוד תוצאות עוז הידראוליקה וגידול במכירות. הרווח התפעולי מהמגזר זינק ב-370%. במגזר התחבורה נרשם קיטון בהכנסות וברווח, על רקע ירידה בשיעורי הרווחיות הגולמית ובביקושים.

בימים אלו, כשזוקו נמצאת על פסים של צמיחה, מנכ"ל ובעלי החברה, יוסף סמירה, מסביר שתוכנית ההתייעלות שעברה היתה בעצם מהלך להתאמת החברה לשינויים שראתה לנגד עיניה במשק הישראלי, בכל הקשור לתחומי פעילותה.

סמירה: "ההתייעלות באה לידי ביטוי בכך, שצמצמנו את מצבת כוח האדם ובמקביל הפכנו אותו לאיכותי יותר. צריך להבין שפעם לא היה צורך הידע טכנולוגי לאנשים שעבדו בתחום התשתיות, אבל עקב התחכום שהתפתח במכשור בשנים האחרונות, היינו צריכים להעלות את איכות כוח האדם. במקביל, העובדה שריכזנו את הפעילות במרכז שיפוצים אחד שהוקם בחולון, והרחבנו את הפעילות באמצעות רכישת עוז הידראוליקה, הקנתה לנו ערך מוסף".

מה לגבי העתיד? לדברי סמירה, על רקע התחזיות החיוביות להרחבת היקפי הפעילות בתחום התשתיות, זוקו בהחלט אופטימית לקראת 2006: "אנחנו רואים לפנינו מספר תוכניות מאוד גדולות שמתגבשות בענף התשתיות, כמו לדוגמא פרויקטי הרכבת, סלילת הכבישים והעברת בסיסי צה"ל דרומה. וזה בהחלט תהליך שיביא לביקושים מוגברים לציוד המכני הכבד. בנוסף, גם החקיקה החדשה, שמאפשרת לבצע פחת מואץ על הכלים המכניים, הופכת את ההצטיידות בכלים חדשים לאטרקטיבית יותר, וגם זאת מגמה חיובית מבחינתנו.

"אני באופן אישי רואה בענף התשתיות מנוע צמיחה חברתי-כלכלי. אם בשנים האחרונות שר האוצר בנימין נתניהו דאג שהצמיחה תהיה בגבולות הגזרה של ת"א-הרצליה, אני חושב שהתפתחות של התשתיות דווקא בפריפריה תהווה סוג של מהלך לפעילות כלכלית טובה ואיזון חברתי, ע"י כניסת מעגלי עובדים נוספים לשוק העבודה".

מה לגבי 2006? בשנה הקרובה זוקו תתבסס בעיקר על הצפי להמשך הרחבת היקפי הפעילות בענף התשתיות, שלדברי סמירה עשויה לגרום לקבלנים המבצעים להעלות סוף-סוף מחירים: "בשנים האחרונות קבלני התשתיות ספגו את עליית מחירי חומרי הגלם ועליית מחירי האנרגיה, ואני חושב שבעקבות הגידול בביקושים הם ירשו לעצמם להעלות מחירים - וגם אנחנו נעלה את המחירים.

"בנוסף, אנחנו מתכננים להגדיל בשנה הקרובה את היקפי פעילותינו בחו"ל, ואנחנו כבר מקיימים מספר משאים ומתנים בנושא במדינות מרכז אפריקה ומזרח אירופה. לגבי הפעילות באנגליה, הצפי הוא שהיא תתחיל לתפוס תאוצה ככל שיתקרבו המשחקים האולימפיים המתוכננים בלונדון ב-2012. בשוק המקומי, אנחנו מתכננים להקים חטיבת ציוד לתחום החקלאות. מדובר בתחום פעילות משיק לתחומי העיסוק הנוכחיים של זוקו, ואנחנו לא החלטנו אם נקים את החטיבה מאפס או שנעשה זאת באמצעות רכישה".

זוקו, אשר נסחרת כיום לפי שווי של 111 מיליון שקל, עוסקת ב-4 תחומי פעילות עיקריים: המרכזי שבהם הוא אספקת ציוד מכני הנדסי כבד למגזר התשתיות בארץ ובאנגליה, אספקת חלפים ושירותים נלווים לציוד ההנדסי, אספקת ציוד למגזר התעשייה וכן למגזר התחבורה.

על הציוד הכבד שמספקת החברה נמנים: דחפורים, מעמיסים, פטישים הידראוליים, מכונות קידוח ומדחסים. לענף התעשייה מספקת החברה בעיקר גנרטורים, משאבות ומוצרי צנרת. לענף התחבורה החברה מספקת אביזרים שונים לרכב, וכן משאיות ואוטובוסים מתוצרת חברת International Truck and Engine Corp . סניפי החברה הראשיים ממוקמים בחולון, באר שבע וקרית-ביאליק.