Egal, Yigal או Igal אהובי ממשיך להסתער על אנגליה

בעוד העיתונות הבריטית מתחבטת באיות שמו של יגאל אהובי, הוא מבשל עוד עסקת ענק לקניית רשת מלונות מריוט במיליארד ליש"ט

איך כותבים יגאל אהובי באנגלית? Egal Ahouvi או אולי Yigal Ahuvi? אם יש לכם דיעה מוצקה בעניין אתם מוזמנים לשלוח אותה לדומיניק וולש, כתב "הטיימס" הבריטי. וולש התחבט הבוקר בשאלת איות שמו של יזם הנדל"ן הישראלי, במסגרת טורו השבועי "City diary". "נראה כי יש בלבול מסוים לגבי אופן האיות הנכון של יזם הנדל"ן הישראלי, אשר הפך למועמד המועדף על-ידי החברות ווייטברד ומריוט לרכישת 46 ממלונות רשת מריוט באנגליה תמורת 1 מיליארד ליש"ט", כותב וולש.

"אנו ב"טיימס" מאייתים את שמו Egal, בעוד עיתונים אחרים כותבים Yigal", ממשיך וולש, שהתחבט מאוד בסוגיית איות שמו של אהובי ואף פנה למומחים בנושא. "מישהו הטוען כי הוא מבין באיותים, הבטיח לי כי שני האיותים נכונים וכי יש אפילו איות שלישי, Igal", כותב וולש. ההתחבטות של וולש ממחישה יותר את המעמד שקנה לו אהובי כאחד מיזמי הנדל"ן הגדולים ביותר באירופה.

אהובי, אחד מיזמי הנדל"ן הישראלים הגדולים בחו"ל, אם לא הגדול שבהם, מקפיד להתרחק מהתקשורת. ראיון ראשון ונרחב נתן אהובי לפני כשלושה חודשים למגזין הנדל"ן הבריטי Property Week, טרם פרסום רכישת 16 ממלונות הילטון על-ידי קבוצה בראשותו תמורת 400 מיליון ליש"ט. "אין כבר מה לקנות באנגליה. אולי האירים או הערבים יכולים. בשבילי זה יקר מדי", אמר אהובי לכתב העיתון. שלושה חודשים עברו ומסתבר שאהובי עדיין מאמין כי יש מה לקנות באנגליה.

כזכור, בסוף השבוע האחרון פורסם כי אהובי, ביחד עם RBS (רויאל בנק אוף סקוטלנד - שותפו הפיננסי מזה שנים של אהובי) הוא הרוכש המועדף על-ידי החברות ווייטברד ומריוט לרכישת 46 ממלונות רשת מריוט באנגליה תמורת 1 מיליארד ליש"ט. ווייטברד היא חברה לניהול מלונות בעוד מריוט היא הבעלים והמפעילה של רשת בתי-מלון ברחבי העולם. בין בתי-המלון המוצעים למכירה מצוי גם מלון ה-London Marritt.

אהובי, רואה-חשבון במקצועו, הפסיק לעבוד במקצוע כבר בגיל 28 וכיום הוא עומד בראש אימפריה שהיקף נכסיה מוערך בכ-3 מיליארד ליש"ט. "אהובי הוא גבר גבוה, אפילו כשהוא יושב", תיאר אותו כתב ה-Property Week, מגזין נדל"ן בריטי. "הביישנות הידועה שלו מפני התקשורת אינה בולטת בפגישה האישית, במיוחד כשהוא מפליג בדיונים על הנושא בו הוא מבין הכי טוב - הנכסים שלו". כתב המגזין תיאר את אהובי כ"אדם מסוגר מטבעו. הוא אף פעם לא פוגש בנקים ומוסדות. הוא וורקהוליק וזה מונע ממנו לבזבז זמן עם עיתונאים. יש כאלה שאוהבים חופשות, אבל הוא לא היה מחזיק מעמד אפילו חצי שעה על ספינת טיולים".

כשלושה רבעים מתיק הנכסים של אהובי נמצא באנגליה והיתרה באירופה. לגבי השוק הישראלי אמר אהובי באותו ראיון "אין דבר כזה שוק ישראלי. בגלל מבנה המס ורמות המימון הנמוכות, אין השקעות אמיתיות בישראל". אהובי לא משקיע בארה"ב: "אמריקה רחוקה מדי", אמר בעבר, "אני לא נוגע בה כי אני עושה הכל באופן אישי, אני מבקר בכל נכס. זה הטבע שלי. לעשות עסקאות במזרח אירופה זה הסיוט, ואלה גם לא עסקאות גדולות". באחרונה החל אהובי להשקיע בגרמניה, שוודיה ושוויץ.

על-פי הערכות שפורסמו בסוף השבוע האחרון ובדומה לרכישת מלונות הילטון על-ידי השניים, חלקו של אהובי במימון העסקה לרכישת מלונות מריוט יעמוד על 5% בעוד ליתר המימון יהיה אחראי הבנק. אהובי אמר בעבר כי "אני קונה, ואז אני הולך לאנשים שלי ומארגן את העסקה". 'האנשים שלו' הם קבוצה של כעשרה ישראלים הכוללים את חברת דלק, חברת הביטוח הפניקס, קבוצת גירון ורואה-החשבון יצחק סוארי. ההערכות הן כי תנאי הסכם ניהול בתי-המלון מול רשת מריוט הבינלאומית הם שגרמו לרוכשים פוטנציאליים אחרים לסגת מהעסקה. בין הרוכשים הפוטנציאליים האחרים Host Marriott, חברת ההשקעות בנדל"ן האמריקאית, Hugh Osmond's Sun Capital וה-London&Regional Properties העובד ביחד עם בנק ההשקעות Nomura. ווייטברד, נציין, החלה במגעים למכירת מלונות מריוט באנגליה בחודש יולי אשתקד.

ל-RBS לא תהיה זו הרכישה הראשונה של בתי-מלון באנגליה. מלבד הרכישה האחרונה של בתי-המלון של רשת הילטון, רכש הבנק ב-2001 11 בתי-מלון אחרים של הרשת באנגליה תמורת 312 מיליון ליש"ט.

רשת מריוט העמידה למכירה את מלונותיה באנגליה באמצעות שלוש חבילות שונות, כאשר הרוכשים הוזמנו להציע הצעה לחבילה אחת, שתיים או לכל השלוש. חבילה A כללה בתוכה 19 בתי-מלון, ביניהם הלונדון הית'רו מריוט והלונדון קנסינגטון מריוט. חבילה B כללה 17 בתי-מלון, ביניהם הלונדון מריוט ושני מלונות רנסנס. חבילה C כוללת בתוכה תשעה קאנטרי-קלאב. על-פי מגזין Property Week, המגזין שראיין לראשונה את אהובי, הגוף המייעץ לאהובי בעסקה הנוכחית הוא Barrs Freer Smith. "