רוזבאד רכשה נכסים בצרפת ב-492 מ' ש'; "עוד שנה נהיה חברה שונה לחלוטין"

חברת רוזבאד שבשליטת שרגא בירן ודודי וייסמן מחממת מנועים. החברה, כמו חברות נדל"ן ישראליות נוספות, מגבירה את קצב ההשקעות שלה במה שהפך להיות הבון-טון בקרב חברות מסוגה: השקעות נדל"ן מניב בגוש מדינות האירו. היום דיווחה רוזבאד על רכישת שבעה נכסי נדל"ן מניב בצרפת תמורת סכום של 492 מיליון שקל או 87.1 מיליון אירו. שטחם הכולל של הנכסים הנרכשים הוא כ-94 אלף מ"ר, והם ממוקמים בליון, באזור פריז ובבורדו. העסקה בוצעה בשיתוף עם חברת הנדל"ן קוקרמן הישראלית, המתמחה בנדל"ן מניב ומחזיקה בכ-11.4% מהעסקה. רוזבאד וקוקרמן הקימו חברה משותפת ובאמצעותה הן קונות יחדיו את הנכסים. מנכ"ל קוקרמן הוא לורנס סאליפור.

דמי השכירות שמניבים הנכסים הללו מסתכמים בכ-7.6 מיליון אירו בשנה, כלומר 43 מיליון שקל, סכום המשקף תשואה של 8.7% על עלות הנכסים. לצורך ביצוע העסקה התקשרה החברה המשותפת עם בנק ההשקעות האמריקאי מריל לינץ' שהעמיד לרשותה הלוואה בהיקף של 76 מיליון אירו ובריבית של 4.6% לשנה. על-פי הודעתה של רוזבאד מדובר בנכסים המושכרים לשוכרים יציבים כדוגמת חברת הטלפוניה הצרפתית פרנס טלקום ששוכרת שני נכסים, חברת החשמל הצרפתית שמחזיקה בשלושה נכסים והקונצרן הבינלאומי הענק ABB המחזיק בכשני נכסים נוספים. אלא שבעסקה קיים גורם סיכון מסוים שבא לידי ביטוי באורך חוזי השכירות הקיימים. רוזבאד מציינת כי יתרת התקופה של השוכרים בבניינים עומדת על 4-10 שנים בלבד.

"מדובר במבנים אסטרטגיים עבור החברות ששוכרות אותן. זה לא נכס שאתה עוזב מהיום למחר ולכן הסבירות שחוזי השכירות לא יוארכו הם נמוכים, שלא לומר נמוכים מאד", אומר היום בועז בירן יו"ר הדירקטוריון של רוזבאד. "גם אם הולכים לתסריט הפסימי שבו השוכרים הקיימים לא מאריכים את חוזי השכירות, הרי שמדובר בנכסים עם מיקומים מצוינים שלא צפויים להערים קשיים באיכלוסם. מעבר לכך, העסקה אינה כוללת אחריות שלנו לגבי ניהול הנכסים, ויש לה אפסייד: בעוד הריבית שנטלנו היא קבועה הרי שדמי השכירות צמודים למדד הבנייה הצרפתי, שרק בשנה האחרונה עלה בכ-3%", אומר בירן.

עוד הוא מציין, "המטרה שלנו היא להיות שחקן מוביל בתחום הנדל"ן המניב באירופה. אני מעריך שבעוד שנה מהיום רוזבאד תהיה חברה שונה לגמרי מכפי שהיא כיום. השקעות נדל"ן מניב באירופה מעניינות אותנו מאד, ולהערכתי בשנה הקרובה חלק מהעסקאות עליהן אנחנו עובדים יבשילו".

" מה היתרון של ישראלים שמשקיעים בנדל"ן מניב באירופה על פני משקיעים מקומיים?

"החוכמה היא לאתר את ההזדמנות הנכונה והמתאימה ביותר. זה נראה אולי טריוויאלי, אבל זה ממש לא כך. אפשר להגיע לעסקאות באמצעות מתווכים מיד שלישית, ואפשר להגיע בלי מתווכים בכלל, אלא באמצעות יצירת קשרים. השותפים הצרפתיים שלנו, שעימם עשינו גם את העסקה הקודמת בצרפת, מקושרים היטב ומאפשרים לנו לאתר עסקאות טובות. מעבר לכך, נושא המימון בעסקאות מסוג זה הוא קריטי. לא כל משקיע יכול לקבל מימון מבנק כמו מריל לינץ'. לא כל אחד יודע לעבוד עם בנק שכזה, וגם זה לחלוטין לא טריוויאלי. מעבר לכל זה יש כמובן את המוניטין שכל גוף עסקי מביא עימו, ומכיוון שאנחנו לא פועלים בנדל"ן מאתמול, הרי שגם לזה יש משקל רב. התמודדו על העסקה שלושה גורמים שונים, ועובדה שמי שעשה אותה בסופו של דבר זה אנחנו".

עם השלמת העסקה הנוכחית צפוי מחזור ההכנסות השנתי של החברה לעמוד על 50 מיליון שקל בשנה, והתזרים הפנוי שייווצר יעמוד על 15 מיליון שקל בשנה. "המטרה שלנו היא להתקדם הלאה. הריביות מאד אטרקטיביות כיום והתשואות שניתן להשיג במרכזי ערים, גם אם הן לא ערים מובילות, הן גבוהות", אומר בירן.