"מעל 120 מיליארד דולר יושקעו במשק המים במזה"ת וצפון אפריקה בעשור הקרוב", כך מעריך מנכ"ל METITO, Fady Juez. דו"ח של הבנק העולמי קבע, כי 45 מיליון בני אדם במזה"ת וצפון אפריקה סובלים ממחסור במים ול-80 מיליון אנשים אין גישה לשירותי ביוב.
בדובאי המחסור במים נגרם מה"בום" הנדל"ני, כאשר הפרויקטים לוקחים חלק הולך וגדל מהמשאבים, ומגדילים את האוכלוסייה. הדבר מטריד מכיוון שבאזור כבר יש מחסור במים והוא היבש בעולם, אמר ג'ואז בוועידת "שימור המים" האחרונה, שנערכה לראשונה בדובאי. מטיטו היא אחת מיצרניות טכנולגיית מים המובילות בעולם.
לדבריו, המזה"ת בפתח של משבר מים חמור, כאשר לא יהיו מספיק מים עבור האוכלוסייה באזור. לדבריו, ב-1960 היו 3,400 מטר מעוקב של מים לשנה לנפש, לאוכלוסייה של 100 מיליון. בסוף המאה היו רק 1,200 מטר מעוקב לנפש, וב-2025 הוא מעריך כי יהיו רק 700 מטר מעוקב מים לנפש לשנה, כי האוכלוסייה תגדל ל-450 מיליון נפש.
לדבריו, החדשות הטובות הן שהארצות באזור זה של העולם מנסות למצוא אלטרנטיבות למים טריים. המפרץ הפרסי הוא השוק הגדול בעולם להתפלת מים, כאשר דווקא בצפון אפריקה ייהנו מעלייה של 300% ביכולות ההתפלה, אמר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.