אתמול השלימה חברת מגדלי גינדי, שבשליטת דור ההמשך של משפחת גינדי הוותיקה, גיוס בהיקף של כ-40 מיליון שקל ממשקיעים מוסדיים באמצעות הנפקת אגרות חוב. מטיוטת התשקיף שהגיעה לידי "גלובס" עולה, כי החברה העוסקת בייזום נדל"ן בישראל ובחו"ל (בעיקר בהונגריה וברומניה) מעורבת כיום בפרויקטים שעלותם הכספית הכוללת, נכון לסוף ספטמבר 2005, עומדת על 215 מיליון שקל (חלקה של החברה עומד על 65 מיליון שקל). נראה שמה שככל הנראה הביא את המשקיעים המוסדיים לרכוש את אגרות החוב של החברה, הוא היומרות העסקיות של הדור הצעיר לבית משפחת גינדי.
מטיוטת התשקיף עולה כי החברה מנהלת משאים ומתנים, חלקם בשלבים מתקדמים, לחבירה לפרויקטים בסדר גודל אחר לחלוטין מזה שמאפיין את הפרויקטים בהם היא מעורבת כיום. זה המקום להזכיר כי חלק גדול מהעסקאות שנמצאות בשלב המשא ומתן מיועדות להבשיל רק בסוף 2006 וחלקן אף יגיעו לכלל גמר רק בשנת 2007. אבל נדמה כי למשקיעים המוסדיים, שרובם מאמינים כי שוק הנדל"ן יתעורר ב-2006, תהיה הסבלנות הנדרשת. בישראל מנהלת מגדלי גינדי משא ומתן להשקעה בשלושה פרויקטים בהיקף כולל של 635 מיליון שקל, שחלקה היחסי בהם עומד על כ-330 מיליון שקל. ברומניה ובהונגריה מנהלת החברה משאים ומתנים לכניסה (בשיעור של 25%) לפרויקטים בהיקף כולל של 934 מיליון שקל.
אם המשאים והמתנים שהחברה מנהלת כיום יגיעו לכדי הבשלה, תידרש אפוא מגדלי גינדי להשקעה כוללת של יותר מ-550 מיליון שקל. על-פי טיוטת התשקיף של החברה, במידה שהעסקאות לבניית פרויקט מגורים ומשרדים ברומניה ופרויקט מגורים בבודפשט שבהונגריה יבשילו לכדי הסכמים מחייבים, צפויה מגדלי גינדי לרשום בגינם רווח גולמי של 40 מיליון שקל שיוכר כמובן לפי קצב ההתקדמות של הפרויקט. באשר לפרויקט ברומניה, הכולל בניית 2000 יחידות דיור על פני 380 דונם בבוקרשט, זהו פרויקט ארוך טווח שיתפרס על פני 10 שנים. בהונגריה מדובר בפרויקט צנוע יותר שכולל בניית 150 יחידות דיור יוקרתיות בשטח של 20 אלף מ"ר.
מגדלי גינדי נשלטת על-ידי חברת גינדי השקעות שבשליטת בניו ובנותיו של משה גינדי: מנור גינדי - 33.3%, אורי לוי ורעייתו סתווית גינדי - 33.3% ואייל פרידמן שמחזיק ביחד עם רעייתו טל גינדי ב-33.3% הנותרים. על-פי טיוטת התשקיף ולאור היקפי הפעילות אליהם עשויה החברה להיכנס, מבקשים הגינדים למשוך ממגדלי גינדי באמצעות גינדי השקעות שבשליטתם, דמי ניהול בהיקף של 2 מיליון שקל בשנה, בתוספת סכום שנתי השווה ל-30% מהרווחים שיצטברו מהפרויקטים השונים. למעשה מבקשים הגינדים לשחזר כאן את המודל המקובל בקרנות הפרייבט אקוויטי שנהנות מדמי ניהול שוטפים, בתוספת של 15%-30% מהרווחים המצטברים על העסקאות שהיא מבצעת. בנוסף לכל אלה מבקשים הגינדים לקבל סכום של 1.5 מיליון שקל בשנה בכפוף לאישור הדירקטוריון, ובמידה שהחברה לא תעבור להפסד לאחר תשלום זה.
"
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.