שוק הדיור בארה"ב בהאטה, והדבר ישפיע בוודאות על שער המטבע האמריקני. זהו אחד הגורמים היסודיים שלפיהם אני חוזה את הנפילה ההדרגתית בשער הדולר האמריקני השנה. לאחרונה שמנו לב לכך, ששוק הדיור האמריקני עבר להאטה, אחרי תקופה של גיאות בגין ריבית נמוכה במשק.
כיום, סביבת הריבית פחות מעודדת מבחינת שוק הדיור, מאחר שהבנק המרכזי האמריקני פועל בשבועות האחרונים בכיוון של ייקור הדרגתי של הריבית המוניטרית, ברבע אחוז בכל פעם.
עקב כך יש לשער שמכירות בתים יקטנו, והדבר יוביל לנפילה הדרגתית של הדולר.
למעשה, שלא כמו בשנים קודמות, מגמת הדולר השנה תושפע בעיקר מגורמים מחזוריים, ושוק הדיור של ארה"ב נשלט כבר כמה שנים על ידי גורמים מחזוריים.
עד לאחרונה, שוק הדיור היה מנוע לצמיחה הכלכלית בארה"ב. השנה יוכל שוק הדיור בארה"ב להוביל את התגובות המופרזות מצד המשקיעים, שיצפו להורדת ריבית, וכתוצאה מכך להשפעה על שווי הדולר.
בקיצור, לפסק זמן של הפדרל ריזרב מהעלאות ריבית תהיה השפעה שלילית על שער הדולר.
אם ענף הדיור ירשום האטה, ההשלכות על שער הדולר יהיו קשות עוד יותר.
זאת כיוון שהמשקיעים מבוהלים מהאפשרות שה'פד' (הבנק המרכזי האמריקני) יוריד ריבית כדי למנוע התרסקות של שוק הנדל"ן.
אני מאמין שהכלכלה האמריקנית תישאר יציבה השנה, בזכות ההשקעות המגיעות בעיקר ממיזמים. אלה יפצו על ההשפעה השלילית של ההאטה בשוק הדיור ועל התמוטטות המטבע.
המגמה העיקרית במסחר בדולר מול שאר המטבעות העיקריים מ-2002 ועד אמצע 2004, היתה צניחת שערו של המטבע האמריקני, לאחר שהיה חודשים ארוכים מוערך יתר על המידה.
המהלך הזה הגיע לשיאו בסוף 2004, עם התרבות הדיבורים על גיוון הרכב יתרות המט"ח של בנקים מרכזיים בעולם, מהתמקדות כמעט מוחלטת בדולר לטובת מטבעות אחרים כמו האירו.
2005 היתה, על כן, שנה מתקנת לדולר האמריקני, במיוחד מול המטבעות האירופים, והיאן היפאני.
אני לא חושב שעתיד הדולר האמריקני תלוי בבעיית הגירעון המסחרי של ארה"ב, הנובעת בעיקר מהשפעת הגלובליזציה, ואשר נראה כי הגיעה לנקודת מפנה.
כמה וכמה גורמים מביאים אותנו להאמין, כי נפילת הדולר תהיה הדרגתית, אגב זיקה להאטה בשוק הדיור בארה"ב, ולהתאמות שונות באסיה.
המטבע האמריקני עשוי להגיע לשיאו ברבעון הראשון, ולסיים את השנה ברמות נמוכות יותר.
היחלשות הדולר האמריקני לא תהיה מתואמת עם כלל המטבעות בשוק.
בצורה אופיינית, השוק מצפה, שהבנק המרכזי של ארה"ב יחדל מלהעלות את שערי הריבית, כשם שהוא מצפה, שהבנק המרכזי האירופי יחל בקרוב להעלות את הריבית שלו.
אני מאמין, שהאירו והפרנק השוויצרי הגיעו שניהם לשפל מול הדולר, הנסחר כיום סביב כ-1.17 לאירו ו-1.33 לפרנק השוויצרי.
אפשר להמר על שערי מטבעות אירופיים גבוהים יותר עם מחיר יעד ראשון של 1.235 דולר לאירו ואחריו 1.29 דולר לאירו. לגבי שער הדולר/הפרנק השוויצרי, היעדים הם 1.245 ו-1.205.
רמות אלה כבר נצפו מספר פעמים, ועל כן הן לא מנבאות שום "התרסקות" של הדולר, אלא תיקון טכני פשוט.
באסיה אני צופה התחזקות של היאן, אבל המטבע היפאני יסבול מפער הריביות הגדול בין יפאן (ריבית אפסית) לארה"ב (4.5%).
המקור של התנועה כלפי מעלה בשער היאן מול הדולר יהיה ההתלהבות ממטבעות אסיאניים אחרים.
הדבר מרמז על התאמה של היאן למטבעות אסיאניים אחרים. היעדים שלנו באשר למסחר בדולר/יאן הם שער חליפין של 112 יאן לדולר ו-109 יאן לדולר בסוף שנה זו.
הנושא המעניין ביותר סובב סביב שער היואן הסיני, שיתאים את תנודותיו לאלה של מטבעות אסיאניים אחרים, ויתחזק יחד עם הוון הקוריאני, הדולר הטיוואני והרופיה האינדונזית.
כל המטבעות האלה יעלו כפי הנראה ב-10% לעומת הדולר וב-4%-5% לעומת היאן.
הפתרון הטוב ביותר כדי לגדר עצמכם נגד היחלשות הדרגתית של הדולר היא לקנות זהב. הזהב עתיד לעלות בחודשים הקרובים ל-615 דולר לאונקיה ואפילו ל-750 דולר לאונקיה.
למרות שמחיר הזהב כבר טיפס בצורה משמעותית, יש כמה גורמים היכולים להסביר את המשך ההתחזקות שלו, ובמיוחד את ההתאמה בין מחיר הזהב למחיר מתכות אחרות, המושפעות מהשיפור בכלכלה העולמית ומההיצע המוגבל של הזהב, העומד לרשות הספקים.
צ'ארלס הנרי סאבט, מייסד ומנכ"ל סינטזיס בנק, מוכר בשוקי הכספים בעולם בזכות ההשקפה יוצאת הדופן שלו על שוקי המט"ח. הבנק שלו דורג לאחרונה על ידי התקשורת המקומית באזור (קנטון) הגרמני של שווייץ כבנק הטוב והתחרותי ביותר בין בנקי ההשקעות השוויצרים המקוונים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.