לידר והאחים ארי ואיל אלקון ירכשו נכסים בשווי 120 מיליון אירו בגרמניה

ירכשו כ-30 מרכזי קניות במערב גרמניה * חלקה של לידר בעסקה יסתכם בכ-81 מיליון אירו

לידר החזקות והשקעות מקבוצת שרפ"ק, בשיתוף עם האחים הישראלים ארי ואיל אלקון, מעבה את אחזקותיה בגרמניה. היום הודיעו הצדדים כי ביום חמישי האחרון חתמו על הסכם מסגרת לרכישת כ-30 מרכזי קניות בערים שונות במערב גרמניה, בסכום של עד 120 מיליון אירו, מגוף פיננסי גדול הפועל לפי פורמט של כונס נכסים. חלקה של לידר בעסקה יסתכם בכ-81 מיליון אירו (67.5%), ואת יתרת הסכום - כ-39 מיליון אירו, ישקיעו האחים אלקון, הפועלים בגרמניה זה שלוש שנים. השניים רכשו בשנים האלה נכסים בשווי כולל של 2.5 מיליארד שקל. על-פי ההסכם זכאית לידר, שתשקיע 8 מיליון אירו מהונה הפרטי, להכניס שותף נוסף כך שחלקה ידולל לכ-47% מסך העסקה.

לצורך מימון הרכישה מנהלים השותפים מו"מ עם מוסד פיננסי אירופי (לא גרמני), על-מנת שיעניק הלוואה של 90% מסך העסקה. 3.6 מיליון אירו נוספים יולוו על-ידי כנף 2000, גוף מימון שבשליטת קבוצת שרפ"ק. לרשות הצדדים בעסקה יעמוד פרק זמן של שישה חודשים לשם השגת המימון. מיד לאחר החתימה על הסכם המימון יתקיים השלב הראשון של העסקה, במהלכו ירכשו השותפים 10 מרכזים מסחריים בשווי של 40 מיליון אירו, כשליש מהשווי הכולל.

העסקה תתבצע באמצעות החברה הבת לידר נדל"ן, בניהולו של אמנון ספרן, אשר הוקמה לפני כחודשיים. בתחילת ינואר ביצעה לידר נדל"ן את מהלכה הראשון, במסגרתו רכשה יחידות מגורים בשבעה מקבצי דיור, גם הם בגרמניה, בהיקף של כ-150 מיליון אירו. חלקה של לידר בעסקה עמד על כ-49 מיליון אירו, כ-32.5% מהיקף העסקה הכולל. גם בעסקה זו היו מעורבים האחים אלקון. ביוני האחרון היו השניים מעורבים ברכישת מרכזים מסחריים בגרמניה בשיתוף עם אמות השקעות (אשר נרכשה על-ידי נתן חץ תמורת 955 מיליון שקל), בשווי של כ-600 מיליון שקל.

זירת הנדל"ן הגרמנית

יאיר פודים, מנכ"ל לידר: "גרמניה נמצאת במשבר ואנחנו מאמינים שתהיה שם התאוששות ועלייה במחירים. כמו כן בתחילת השנה הבאה ייכנסו לשם קרנות הריט, והסיכוי לאקזיט מוצלח יעלה. זוהי עסקה שנייה שלידר נדל"ן מבצעת בפורמט של מקבצים. לידר רואה בשוק הנדל"ן באירופה בכלל ובגרמניה בפרט שוק אטרקטיבי בעל פוטנציאל רב, ולכן נמקד בו את השקעותינו", ציין פודים.

גם חברת הנדל"ן הנוספת בקבוצת לידר, לידר טק (47%), מתרכזת בשוק הגרמני. לפני כשבועיים, הודיעה על הסכם עקרונות לרכישת בניין משרדים במרכז שטוטגרט תמורת 30 מיליון שקל מחברת השקעות גרמנית. השכרתו צפויה להניב ללידר טק הכנסות שנתיות של 2.7 מיליון שקל.

נזכיר, כי באמצע ינואר הודיעו לידר טק וחברת האחזקות מבטח שמיר שבבעלות איש העסקים מאיר שמיר, על הקמת חברה משותפת שתעניק הלוואה בסך 5 מיליון אירו עם אופציה להמרה למניות, לחברת נדל"ן גרמנית בעלת פורטפוליו של כ-2,000 יחידות דיור ומסחר בגרמניה.

לידר היא החברה המרכזית בקבוצת שרפ"ק, שעיקר פעילותה בתחומי שוק ההון. בתשעת החודשים הראשונים של 2005 דיווחה לידר על הכנסות של כ-1.4 מיליארד שקל, מתוכם 92.5 מיליון שקל רווח, גידול של 80% לעומת התקופה המקבילה ב-2004. כיום נסחרת החברה לפי שווי של כ-377 מיליון שקל.