האופוזיציה בקוריאה מאשימה: מיסי הנדל"ן הופחתו רק לצורך הבחירות

במאי יערכו הבחירות לשלטון המקומי, הגובה את מיסי הנדל"ן; רשויות מקומיות הפחיתו המיסים ב-30%

בחירות לא רק בישראל, וקשר בינן לבין שוק הנדל"ן קיים גם בדרום קוריאה. בחודש מאי יערכו הבחירות לרשויות המקומיות, והנשיא, רו מו-היון, מקווה שמפלגתו "אורי" תשיג הישגים מרשימים. על רקע זה נמתחת ביקורת בענף הנדל"ן על מדיניות מפלגת השלטון, בטענה כי היא "פחות להוטה" להוציא לפועל את מדיניותה לעקירת הספקולנטיות בנדל"ן. במילים אחרות: הממשלה מקילה במיסוי נדל"ן כחלק מכלכלת בחירות. יצוין, שלפי החוק הקוריאני רשאיות הרשויות המקומיות לקצץ את מיסי הנדל"ן בתחומן בעד 50%.

במתקפה תקשורתית טוענים גורמים שונים, כי הממשלות המקומיות (של הפרובינציות) מקצצות שוב ושוב את מיסי הנדל"ן, הנגבים על-פי חוק ע"י השלטון המקומי, כסוג של "שוחד בחירות" - בעוד הממשלה המרכזית מעלימה עין. כדוגמא מציינים את הפרובינציה המאוכלסת במדינה - גיונגגי המקיפה את סאול, בה כשני שלישים מהרשויות המקומיות הסכימו לקצץ את מיסי הנדל"ן במינימום של 30%.

נאם גי-גיוק מ"תנועה אזרחית לצדק קרקעי" (משהו דומה לקשת הדמוקרטית בישראל...) מציע להפוך את מיסי הנדל"ן למיסים לאומיים-כלליים, כלומר בסמכות הממשלה המרכזית, ולא השלטון המקומי - ובכך לסגור פתחים לשחיתות.

בתגובה נמסר ממשרד האוצר הקוריאני, כי הנמכת שיעורי המס על ענף הנדל"ן הינה צעד הכרחי למניעת קיפאון ומיתון.

"מרבית הנכסים מתומחרים כיום בערך השוק האמיתי שלהם, שהוא כ-20% מעל להערכת המחיר של הממשלה. העלאת המס על הנדל"ן בנקודה זו תהיה מכה קשה מדי עבור בעלי הבתים".

רק בינואר האחרון אמר משרד האוצר כי הוא שוקל הטלת מס נוסף בגובה 15% על בעלי דירות שבבעלותם 3 דירות או יותר. אך לאחרונה שינה המשרד את הטונים והכריז כי ימנע מהצעד הזה, לאחר שבדק כי באזורים המועדים לפורענות מבחינת ספקולנטיות (בעיקר בגאנג-נאם בסאול) נסחרים הנכסים לפי ערך השוק האמיתי שלהם, ואין צורך בצעדים לקירור השוק.

באוגוסט אשתקד הודיעה הממשלה על צעדי קירור לשוק הנדל"ן, בעיקר כדי להילחם בספקולנטים - תובעה נפוצה מאוד בדרום קוריאה. התוצאה היתה אכן התמתנות מחירים במשך כמה חודשים, אך לאחרונה נרשמת עליית מחירים מתונה. בחודש פברואר עלה מחיר הדירות בגאנג-נאם היוקרתי בסאול ב-1.2% בממוצע בהשוואה לחודש ינואר.