לה-סאל: שוק הנדל"ן האסיאני המסורתי מסוכן מאוד - ממליץ על מחסנים לוגיסטיים ביפאן

לה-סאל תשקיע כ-2 מיליארד דולר בלוגיסטיקה, בפרויקטים שבבנייה ובמבנים לשיפוץ ביפאן

מחירי הנדל"ן הגבוהים בערים הראשיות במזרח אסיה מאלצים משקיעים מוסדיים לבחון השקעות בפרויקטים בעלי רמות סיכון גבוהות, במקום הרכישות הרגילות. כך אומרים בחברת ניהול ההשקעות לה-סאל.

לה-סאל ממליצה על רכישת מחסנים לוגיסטיים ופרויקטים מסחריים ביפאן בשנתיים הקרובות, ומזהירה במיוחד מהשקעות בתחום המשרדים והמגורים ביפאן ובהונג-קונג, שנחשבו לפופולאריות.

הסיבות להמלצות הלא שגרתיות של לה-סאל: שוק הנדל"ן בהונג-קונג זינק בשיעור ממוצע של 70% מאז השפל שנרשם בזמן מגפת הסארס לפני 3 שנים, ובמקביל ירדה התשואה על משרדים בטוקיו מ-7% לפני שנתיים ל-4% בלבד, כתוצאה מתחרות קשה בין הריטים על נכסים איכותיים להשקעה.

"הזדמנויות ההשקעה כעת בשוק הנדל"ן במזרח אסיה הן בקטגוריית סיכון-גבוה וסיכוי-גבוה", אמר המנהל האזורי של לה-סאל, דייוויד אדוארדס, בעת הצגת אסטרטגיית ההשקעה השנתית של החברה. לדברי אדוארדס, קרן השקעות בנדל"ן שהוקמה על-ידי לה-סאל אשתקד, וגייסה 3-4 מיליארד דולר, מתכננת להוציא לפחות מחצית מסכום זה להשקעות ביפאן בפרויקטים שטרם החלו בבנייה, שהבנייה נמצאת בעיצומה וכן בבניינים שניתן לשפץ ולהעלות ערכם.

עם זאת אמר אדוארדס כי הוא לא יהיה מופתע אם שיעור ההשקעה בנכסים אלה יעלה ל-60% מכספי הקרן, לאור ציפיות לה-סאל לתשואה שנתית של למעלה מ-20%. "אם אני יישאל היכן ניתן לקבל תשואות נהדרות השנה - אומר שבמחסנים הלוגיסטיים ביפאן", אמר אדוארדס. הוא מסביר ואומר, כי חברות אסיאתיות שינו את הדרך בה הן מטפלות בסחורות בעקבות שגשוג המסחר, ולכן זקוקות ליותר שטחי אחסון מודרניים.

לגבי אופציית ההשקעה נמוכת הסיכון הטובה ביותר באסיה, ממליץ אדוארדס על שוק המשרדים של סינגפור, שמראה סימני התאוששות בעקבות הצמיחה במשק. להערכתו, בהשקעה לטווח ארוך של 10 עד 20 שנה עשוי שוק המשרדים בסינגפור להניב תשואה של 8% עד 10% לשנה, בעוד שבהשקעות לטווח קצר יתכנו אף תשואות גבוהות יותר.

לה-סאל מנהלת נכסים בהיקף של 29 מיליארד דולר. משקיעיה המוסדיים דוחפים להשקעה בשוק האסיאתי, ככל שגוברת השקיפות במדינות האזור. התוצאה היא מגמה כפולה של תנועת כספים לאסיה, ותנועת כספים לשוק הנדל"ן. הריטים ביפאן, הונג-קונג וסינגפור סייעו בהעברת מידע על עסקאות נדל"ן ותשואות. משקיעים רבים מחוץ לאסיה מחפשים להשקיע בריט כצעד ראשון לכניסה לשוק האסיאתי, לאור הנזילות שבהשקעה.

לדברי אדוארדס, לאחר תקופה "שורית" בשוק בשנתיים האחרונות, קרנות רבות באסיה כבר מוערכות בערכן הגבוה המלא. שוויין עולה כבר על 30 מיליארד דולר. "המשקיעים באסיה מתחילים להבין כמה חשוב היה שמנהלי הריטים קיימו את הבטחתם לרכישות טובות ולהחלפת השקעות כדי להעלות את דמי השכירות. אנחנו עדיין בשלב מוקדם, אך לדעתי ההבדלים בין הריטים ילכו ויגדלו, ככל שמדובר ברמת הניהול ובמוצר עצמו".