עסקת ענק לפישמן: כלכלית ירושלים רוכשת נכסים בצרפת ב-1.6 מיליארד שקל

בחמש השנים האחרונות השקיעה החברה בחו"ל כ-6 מיליארד שקל, כ-2.5 מיליארד מתוכם בשוויץ

כלכלית ירושלים דיווחה היום (א') על אחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר שהתבצעו אי-פעם על-ידי חברה ישראלית בודדת בחו"ל. החברה, שבשליטת אליעזר פישמן, הודיעה על השלמת עסקה שעליה דיווחה לראשונה במהלך מארס האחרון, במסגרתה תרכוש מקרנות הנדל"ן סנטוריה ו-אי.אס.פי נכסים בצרפת תמורת כ-1.6 מיליארד שקל.

מדובר ב-15 מתחמי משרדים ותעשייה קלה, הפרושים לאורך שישה אזורים שונים בצרפת בשטח כולל של כ-272 אלף מ"ר. בין האזורים הבולטים נמנים כשמונה מתחמים שונים באזור הבירה, פאריס, בשטח כולל של כ-93 אלף מ"ר, כמו גם מתחמים נוספים בהיקף של כ-51 אלף מ"ר ו-44 אלף מ"ר, הנמצאים בטולוז ובניס בהתאמה.

החברה מסרה כי תזכה בגין הנכסים להכנסה שנתית של כ-129 מיליון שקל, המשקפים לרכישה תשואה של כ-8%. הנכסים מאוכלסים על-ידי כ-100 שוכרים שונים בשיעור תפוסה ממוצע של 95%. השוכר העיקרי הוא קונצרן התעשייה THALES, אשר יתרום כ-90 מיליון שקל מדמי השכירות הכוללים. לצורך מימון העסקה התקשרה החברה עם סניף הבנק הלונדוני של סוויס בנק, שיעמיד לכלכלית ירושלים כ-84% מן הסכום הכולל, קרי כ-1.34 מיליארד שקל. את יתרת הסכום תעמיד החברה מהונה העצמי.

בעבר שמענו על עסקאות נדל"ן בקנה מידה גדול מזה, אך מדובר היה בשיתופי פעולה בין חברות נדל"ן שונות או בקנייה הדרגתית, בכפוף להתקיימות תנאים מסוימים. הייחוד של עסקה זו הוא בעובדה שמדובר ברוכשת בודדת של 100% מהנכסים בהיקף של למעלה מ-1.5 מיליארד שקל.

"באמת מדובר בעסקה יוצאת דופן", אמר ל"גלובס" מנכ"ל כלכלית ירושלים, עודד שמיר, "מדובר במדינה מבוססת כלכלית, שיש לנו בה קשרים טובים וניסיון מוצלח של ארבע שנים. כחלק ממדיניות החברה לפזר סיכונים, מדובר בהשקעה די סולידית במדינה בה התשואות טובות.

"כלכלית ירושלים רואה בצרפת יעד מרכזי להשקעותיה. באמצעות עסקה זו היא הכפילה את היקף השקעותיה בצרפת, וכיום מחזיקה בה כ-425 אלף מ"ר של נכסים מניבים. היקף ההשקעה בצרפת עד כה מסתכם בכ-2.5 מיליארד שקל, המניבים הכנסה של 225 מיליון שקל בשנה", הוסיף שמיר.

כלכלית ירושלים פועלת מחוץ לגבולות המדינה זה כחמש שנים, במהלכן השקיעה סכום כולל של כ-6 מיליארד שקל. בעבר התמקדה בשוק הקנדי ובאחרונה העבירה את כובד השקעותיה אל מערב אירופה, שם בנוסף לצרפת היא מושקעת גם בגרמניה ובשוויץ. "בקנדה רכשנו נכסים בכ-2 מיליארד שקל, אך באחרונה קשה לקנות שם והתשואות יורדות", הסביר שמיר את הסיבה לירידה בהיקף ההשקעה של החברה בשוק הקנדי, "אין זה אומר שלא נרכוש שם בעתיד. אם תהיינה שם הזדמנויות - נקנה", אמר.

במקביל לפעילות הנדל"ן המניב של כלכלית ירושלים, עוסקת החברה בייזום פרויקטים, בעיקר בשוק הרוסי. נזכיר, כי באחרונה הודיעה החברה כי תאחד את פעילות הנדל"ן שלה במדינה עם זו של החברות הבנות מבני תעשיה ודרבן השקעות, גם הן בשליטת אליעזר פישמן, לצורך ההנפקה הצפויה ב-AIM הלונדונית. "

אליעזר פישמן הוא בעל השליטה ב"גלובס".