"מחירי הנדל"ן בתאילנד, הן מיד ראשונה והן מיד שנייה, אינם צפויים לרדת משמעותית - וזאת בגלל העלייה במחירי חומרי הגלם, אם כי עודפי היצע עשויים להיווצר בחלק מהאזורים ובחלק מהתחומים". כך אמר מנכ"ל BT ניהול נכסים, המשמש גם כיועץ למחלקת המחקר של בנק תאי.
כדוגמא לאפשרות להיווצרות עודפי היצע מציין המנכ"ל את המגמה הרווחת כיום למכירת דירות על הנייר, עוד בטרם בנייתן. לדבריו, מגמה זו עלולה לכפות על יזמי הנדל"ן להוריד מחירים ולממש מלאים כדי למלא קופותיהם במזומנים. מגמה זו תהיה קצרה, כי מחירים נמוכים יעלו עד מהרה את הביקושים, שיקלטו את עודפי ההיצע.
למרות שאין ציפייה לירידה חדה במחירי הנדל"ן, בכל זאת מומלץ למשקיעים להמתין זמן מה לשיפור רמת המחירים לאור העלייה בהיצעים בסגמנטים מסוימים. "שוק דירות היוקרה ובתים חד משפחתיים אופנתיים, למשל, בעצם אינם מתאימים לכח הקנייה התאילנדי המקומי, והקונים הם זרים. לאחרונה יש גל של רכישות מצד תושבי סינגפור", אמר.
שוק הנדל"ן התאילנדי לא ינסוק כפי שנסק בשנים 2002-2003, אך מגמת הצמיחה תישאר יציבה. "שנת 2006 לא תהיה שונה מ-2005. אם המחירים אכן ירדו, יהיה זה בשיעור נמוך משום שהריבית במשק טיפסה משמעותית, כמו גם מחירי חומרי הגלם לענף הבנייה", אמר המנכ"ל.
מרבית הקונים בכח לא זנחו את תוכניותיהם לרכישת דירות אלא רק דחו אותן. גם משפרי הדיור יושבים בינתיים על הגדר, בציפייה לירידת מחירים. במקביל ניכר כי גם ההשקעות הזרות לטווח הקצר נמצאות בהשהיה, בעיקר נוכח אי הוודאות הפוליטית (מערכת הבחירות בתאילנד). ההשקעות הזרות ארוכות הטווח נותרו כסדרן.
"כמה מהמשקיעים לטווח קצר עדיין מתלבטים אם להשקיע בתאילנד או לעבור לוייטנאם או סין. חלקם מתלבטים מחשש למשבר פוליטי ארוך בתאילנד. אך אם לשפוט את המצב בעיניים פקוחות, הוא לא יימשך זמן רב כלל וכלל. לתאילנד יש כלכלה חזקה ביחס לשכנותיה באזור, ועם התייצבות המישור הפוליטי עניינים יחזרו לשגרה", אמר.
לדבריו, "הפוטנציאל שלנו גבוה בהרבה מזה של הפיליפינים או אינדונזיה. גם המיקום שלנו בדרום-מזרח אסיה הוא יתרון מובהק: יש לנו גישה נוחה לכל חצי האי הודו-סין, וכן לדרום סין ולהודו. הסכם סחר חופשי בין תאילנד לסין יצר יתרון נוסף של מיסים מופחתים".
הריבית המוניטרית בתאילנד עומדת כיום על 4.75%, בדומה לארה"ב. לפי הציפיות הריבית תעלה מעבר לקו ה-5% עד לסוף השנה. מנגד, הבהאט התאילנדי התחזק לאחרונה בכשני אחוזים מול הדולר האמריקני, והוא נסחר כיום בשער של 37.7 בהאט לדולר - בדומה לשערו ב-1999.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.