חברת פלאפון האריכה את חוזה השכירות שלה ב"בית פלאפון" בדרך יצחק רבין 33 בגבעתיים עד לדצמבר 2010. החברה הצליחה לצמצם את גובה השכירות ב-30% ולקבע את דמי השכירות לשנים ארוכות.
על-פי החוזה המחודש היא תשלם דמי שכירות שנתיים של 2.8 מיליון דולר, שהם 12.6 דולר למ"ר. כמו כן לפלאפון אופציה להארכת החוזה עד לדצמבר 2015, בכפוף להתאמת דמי השכירות ע"י שמאי מקרקעין או בתוספת של 5% לפי הגובה שביניהם.
פלאפון חידשה את החוזה בשל פקיעתו הצפויה ביוני 2006. כיום שוכרת החברה שטח ברוטו של 15 אלף מ"ר וכן קומת קרקע מסחרית בשטח של 2,400 מ"ר וחניון תת-קרקעי בן 450 מקומות חניה.
פלאפון החלה את השכירות בגבעתיים מאז הקמת הבניין ב-1997 עוד כשהיה בבעלות חברות שיכון עובדים, ישראלום נכסים ואיילות בחלקים שווים. כיום הבניין נמצא בבעלות חברת ישראלום נכסים - 66%, וחברה-בת של אמות השקעות - איילות, הנשלטת כיום ע"י אלוני חץ, 33%.
עד כה שכרה פלאפון את כל שש הקומות בבניין, בדמי שכירות של 1.5 מיליון שקל לחודש, 18 דולר למ"ר לחודש, תשלום הגבוה מהמקובל בשוק, שכן אלו נקבעו ב-1996, בתקופה בה דמי השכירות למשרדים היו בשיאם.
העיסקה הנוכחית משקפת אולי יותר מכל את המגמה השלילית שאפיינה את שוק המשרדים המקומי בעשור האחרון.
שוק המשרדים המקומי מתאפיין במתאם חיובי וחזק עם ענף היי-טק, והוא ידע עליות ומורדות בעשור האחרון. רמות השכירות של משרדים בגוש דן נסקו ב-1997-2000 ואף חצו את רמת ה-23 דולר למ"ר.
בשנים אלו, בהן ענף ההיי-טק היה בשיאו, החלו יזמים רבים לבנות פרויקטים חדשים של משרדים באיזורי ביקוש, וכמעט שלא היו שטחי משרדים ריקים להשכרה. משבר ההיי-טק שאפיין את 2001 פגע נואשות בשוק המשרדים וגרם להיצע רב.
המחירים ב-5 השנים האחרונות צנחו והשילו 50% מערכם. כיום כשהגיעה שעת חידוש החוזה, בחלוף 10 שנים, בעלי המשרדים נאלצים לחדש את חוזה השכירות בהתאם לרמות השכירות כיום בשוק, 12-13 דולר למ"ר.
כיום לאחר ארבע שנות שפל, נראה ששוק המשרדים מתחיל להתאושש. ב-2005 שוק המשרדים של ת"א התאפיין בדמי שכירות ממוצעים של 12.3 דולר למ"ר, עלייה של 10%, וגידול בשיעור התפוסה ל-82%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.