קרן ריט לישראל במו"מ מתקדם לרכישת קניון הפסגה בירושלים

הקניון, הנמצא בבעלות ב. יאיר, כולל 10,000 מ"ר ושוויו מוערך ב-28.5 מיליון דולר

חברת קרן ריט לישראל (שאיננה REIT) ממשיכה בחיפושיה אחר קניונים נוספים ברחבי הארץ. ל"גלובס" נודע, כי הקרן מנהלת מו"מ מתקדם עם חברת הבנייה הירושלמית ב. יאיר, לרכישת קניון הפסגה הממוקם בשכונת פסגת זאב, ירושלים.

קניון הפסגה פועל מאז שנת 2004 ומשתרע על שטח של 10,000 מ"ר, על-פני שלוש קומות של מסחר ובילויים. הקניון משרת כ-80 אלף תושבים באזורים הצפוניים של ירושלים, ובהם פסגת זאב, נווה יעקב, רמות אשכול, הגבעה הצרפתית ויישובי גבע בנימין.

הקניון, ששוויו מוערך ב-28.5 מיליון דולר, משועבד כביטחון לאג"ח (סדרה 2) שהנפיקה החברה לפני כ-5 חודשים, במסגרת הנפקה ציבורית ראשונה במהלכה גייסה החברה מהציבור וממשקיעים מוסדיים 131 מיליון שקל, ואופציות בסך 25 מיליון שקל.

קניון הפסגה מאוכלס כמעט במלואו. רק לאחרונה השכירה ב. יאיר מספר חנויות נוספות, ביניהן: מגה ספורט שכרה חנות של 135 מ"ר, בדמי שכירות של 34 דולר למ"ר ועוד דמי ניהול של 10 דולר למ"ר, לתקופה של 3 שנים עם אופציה ל-3 שנים נוספות; רשת מתאים לי מן שכרה 90 מ"ר ב-33 דולר למ"ר; בנק לאומי שכר 200 מ"ר ב-30 דולר למ"ר לתקופה של 5 שנים, עם שתי אופציות של 5 שנים כל אחת; קופת חולים מאוחדת שכרה, בנוסף לשטחה בקומה השלישית, שטח נוסף של 90 מ"ר לצורך הקמת מרכז בריאות המשפחה ב-29 דולר למ"ר; ורשת סופר פארם שכרה שטח של 30 מ"ר ב-35 דולר למ"ר, בנוסף לשטח שהיא כבר שוכרת בקניון.

קרן ריט לישראל, הנמצאת בבעלות המיליארד הבריטי לואי נואי והמנוהלת ע"י רו"ח עמיר בירם, פועלת בימים אלו באינטנסיביות בשוק הנכסים המניבים. הקרן רוכשת בעיקר מרכזי קניות, דוגמת פאואר סנטרים וקניונים, בתשואות של 8.5%-8% בממוצע.

רק בשבועיים האחרונים הספיקה הקרן לרכוש 50% מקניון חדרה תמורת 34.5 מיליון דולר, ואת קניון מרום סנטר שבשכונת מרום נווה בר"ג, תמורת 17.5 מיליון דולר נוספים. חברות נדל"ן אשר בחנו את שתי העסקאות האחרונות אמרו ל"גלובס", כי רכישת הקניונים במחיר שנקבע מבטאת ירידה בתשואות של הנכסים המניבים לרמות של מתחת ל-8%.

בירם מעורב כמעט בכל עיסקה של נכס מניב (לא כולל משרדים) המוצעת כיום בישראל. לאחרונה התמודד ביחד עם דלק נדל"ן על רכישת חלקה של שיכון עובדים (50%) בקניון גבעתיים, תמורת 64 מיליון דולר. זכויות אלו נמכרו לבסוף לכלל ביטוח ונכסים ובנין מקבוצת אי.די.בי, שהשלימו בשבוע שעבר את ההשתלטות על מלוא הבעלות בקניון.

מלבד העסקאות האחרונות כיום נמצאים בבעלות הקבוצה: פארק אזורים בפתח תקוה; הקניון הגדול בפתח תקוה (אבנת); הקניותר בנס ציונה; 50% מהגראנד קניון בחיפה; 50% ב'חונים קונים' בראשל"צ; 50% מקניון רחובות; קניון מעלה אדומים ועוד מספר בנייני משרדים במרכז הארץ.