הסתיים המאבק על הקניון בטבריה - יוקם במתחם התחנה המרכזית של נצבא

קניון "מול הכנרת" יכלול בשלב ראשון 17 אלף מ"ר מסחרי ועוד 3,000 מ"ר משרדים

הקניון הראשון בטבריה יוקם במתחם התחנה המרכזית של העיר - כך קבע בשבוע שעבר ביהמ"ש לעניינים מנהליים בנצרת, ובכך חרץ את גורל הסאגה המתמשכת בין חברת נצבא, בעלת מתחם התחנה המרכזית בטבריה, לבין היזם המקומי דוד דנילוף, הבעלים של קרקע סמוכה, המיועדת גם היא להקמת קניון. הקניון יכלול בשלב ראשון 17 אלף מ"ר למסחר ו-3,000 מ"ר למשרדים.

על אף שמספר תושבי טבריה עולה על 40 אלף תושבים, ומדובר בעיר קייט ותיירות בעלת מורשת היסטורית ענפה, נכון להיום לא קיים בעיר קניון.

לדברי עוה"ד בתיה בראף (מליכזון) ועו"ד רונית עובדיה ממשרד עו"ד הררי טויסטר ושות', הסיבה לעיכוב בהקמת הקניון נעוצה בכך, שיזם טברייני מקומי בשם דנילוף, שהינו בעלים של מתחם מקרקעין בטבריה ובו זכויות בנייה למרכז מסחרי שטרם נבנה, ניסה להערים קשיים, תוך שהגיש התנגדויות ועתר לערכאות, בכדי למנוע מחברת נצבא ומשפחת בטאן הטבריינית, שהינם בעלים במשותף של מתחם התחנה המרכזית בטבריה להמשיך בהקמת הקניון.

בראף הוסיפה: "נצבא ומשפחת בטאן פעלו על-פי תוכנית בניין עיר חדשה המאפשרת בניית מרכז מסחרי באזור התחנה המרכזית, במסגרתו תשודרג התחנה וייבנה תחתה טרמינל תחבורה מודרני בצדו של קניון מסחרי ובתי מלון".

דנילוף הגיש עתירה מנהלית כנגד אישור התוכנית לבית-המשפט לעניינים מנהליים בנצרת, בטענות לקיומן של בעיות תחבורה שהתוכנית החדשה עשויה להוליד, פגמים טכניים בהליך הפקדתה של התוכנית וכשל כלכלי. לגישתו של דנילוף, המספר המוגבל של תושבי העיר טבריה, אינו מצדיק הקמתו של מרכז מסחרי נוסף, כפי שקובעת התוכנית החדשה, שכן הדבר יגרום לקריסת פרויקטים מסחריים מאושרים ופגיעה בסוחרים רבים בעיר.

עוה"ד בראף הוסיפה: "בימים אלה ניתן, כאמור, פסק דין אשר קובע כי יש לדחות את טענות דנילוף ולאפשר הקמתו של קניון במתחם התחנה המרכזית, הואיל ושיקול הדעת שהפעילו גופי התכנון שהיו מעורבים בתוכנית היה סביר וענייני, נשקלו בכובד ראש כל השיקולים הרלבנטיים, נמצאו פתרונות תחבורתיים ראויים ולא נפל כל רבב בהליכי התכנון".

הפתרונות התחבורתיים כוללים, בין היתר, הפיכת רחובות הירדן ויהודה הלוי, במרכז העיר, לכבישים בני ארבעה נתיבים, וכן לסלילת כביש 348, המחבר את מגדל עם טבריה. ההשקעה נאמדת בעשרות מיליוני שקלים.