גורם משפטי בכיר: "מה רוצים מעו"ד דורי קלגסבלד? נטפלים אליו כי הוא איש עשיר ונפגעי התאונה עניים"

(עדכון) - קלגסבלד, שהיה מעורב בתאונת דרכים בה נהרגו אם ובנה, נכח בערב לזכר עו"ד אמנון גולדנברג, וזכה לחיזוקים משופטת ביהמ"ש העליון מרים נאור * דעה / מתי גולן: כשהשופטת מנשקת

בכירים במערכת המשפט ובקהילה העסקית השתתפו אמש בערב לזכרו של עו"ד אמנון גולדנברג, מגדולי הליטיגטורים שידענו. את הערב יזמו משרד ש.הורוביץ ושות', בראשו עמד גולדנברג, ואוניברסיטת ת"א, שם התקיים האירוע. בין הנוכחים היו שופטי ביהמ"ש העליון מרים נאור ואשר גרוניס, מנהל בתי המשפט, השופט בעז אוקון, פרופ' נילי כהן, הפצ"ר תא"ל אביחי מנדלבליט, ראש סגל ראש הממשלה, ד"ר יורם טורבוביץ', אנשי העסקים אלפרד אקירוב ואמיר קס ועוד.

גם הרבה "לשעברים" נכחו באירוע, ובהם נשיא העליון לשעבר, מאיר שמגר, ראש הממשלה לשעבר, אהוד ברק, שר הביטחון לשעבר, איציק מרדכי, השופטת ומבקרת המדינה לשעבר, מרים בן-פורת, וראש המוסד לשעבר, שבתי שביט.

אבל מוקד העלייה לרגל היה עו"ד ד"ר דורי קלגסבלד, שהיה מעורב לפני כחודשיים בתאונה בה נהרגו יבגניה וקסלר ובנה ארתור. מאז התאונה, הוריד קלגסבלד פרופיל, אולם הוא חזר בהדרגה לעבודה במשרדו, דנציגר-קלגסבלד ושות'. בשבוע שעבר הוא הופיע בבית המשפט העליון, שם ייצג את חברת סונול, בעניין המיזוג עם דור-אלון.

אתמול זכה קלגסבלד לחיזוקים מהשופטת מרים נאור, שבנה מיכאל עובד כעו"ד במשרדו. נאור לחצה את ידו ונשקה על לחיו. לחיצת יד הוא קיבל גם מחברו הטוב, השופט בעז אוקון. קלגסבלד לא רצה לעורר תשומת לב, ומיהר להיכנס פנימה ולהיבלע בשורות האחוריות. סמוך לו ישבה ידידה נוספת, השופטת המחוזית דינה מויאל. במשך כל הערב, נהרו אליו רבים מהנוכחים. חלקם אמרו לו במבוכה שאין מילים בפיהם, אחרים הביעו אמפתיה וצער על הטרגדיה.

גורמים משפטיים הביעו חוסר נחת מהעובדה ששופטים בכירים התרועעו עם קלגסבלד, כשעניינו תלוי ועומד. תיק החקירה, אגב, נמצא עדיין באגף התנועה במשטרת ת"א, לשם השלמות חקירה.

גורם משפטי בכיר דווקא יוצא להגנתו של הפרקליט: "הוא לא ביצע פשע שבגללו צריך לנדות אותו. גם איציק מרדכי היה שם ואנשים לחצו את ידו. נטפלים אליו כי הוא עשיר ונפגעי התאונה עניים, כמו במדורת ההבלים. זו עדיין לא עבירה פלילית להיות עשיר. מה רוצים ממנו? דורי היה ליד מיטתו של אמנון ביום בו נפטר".

* דעה / מתי גולן: כשהשופטת מנשקת