משקיעים בשוק הנדל"ן הגדול באסיה, יפאן, צריכים להיות בררנים יותר ולדאוג יותר לשיפוץ בניינים אם רצונם להגדיל את התשואה שלהם על נכסים, כך טוענים מנהלי קרנות נדל"ן יפאניות.
בשנים האחרונות נהנו המשקיעים ביפאן מריבית כמעט אפסית על הלוואות, והצליחו להשיג תשואה נאה של 7%-8% על השקעתם. זאת לאחר שהשוק המקומי הצליח לצאת מעשור של קיפאון. אבל כיום, כשבשוק מתחולל מאבק בין קרנות ריט לקרנות הפרטיות על כל נכס, ירדה התשואה ביפאן לשיעור של 4% לכל היותר.
במקביל, ההערכות כי הבנק המרכזי ביפאן יעלה את הריבית במשק בקרוב, גרמו לתשואה על אג"ח ל-10 שנים לעלות בכ-0.5% לרמה של 1.9%.
עובדה זו גורמת להסטת ההשקעות הזרות והמקומיות מנדל"ן לאפיקים סולידיים, וגוררת האטה בצמיחת השוק המקומי. ביפאן נכסים בסך כולל של 700 מיליארד דולר, שמרכזים עניין בקרב משקיעים זרים. מדובר בכשני שליש מהנדל"ן הזמין למשקיעים זרים ברחבי אסיה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.