חמישה פעילי חמאס נהרגו הלילה (ד') בתקיפות, שביצעו חיל האוויר וכוחות קרקעיים של צה"ל ברצועת עזה. מצה"ל נמסר, כי אחד ההרוגים היה מעורב בשורה של פיגועים נגד אזרחים ישראלים ונגד חיילי צה"ל.
התקיפה הראשונה כוונה לעבר מכונית בעיירה רפיח, שבדרום הרצועה. פעיל חמאס נהרג וחברו נפצע באורח אנוש. מקורות פלשתינים מסרו, כי השניים היו כנראה בדרכם לירות רקטות לעבר קיבוץ נחל עוז.
גורמים בצה"ל אישרו, כי שני פעילי חמאס היו בדרך לביצוע פיגוע. לדבריהם, לאחר הפגיעה ברכב היו פיצוצי משנה, מה שמעיד על כך שברכב היו אמצעי לחימה רבים. תושבים באזור דיווחו על פיצוץ עז ואש שפרצה מהרכב, ועל שני פיצוצים נוספים מייד לאחר-מכן.
זמן קצר אחר-כך פגע חיל האוויר במכונית נוספת ברפיח - תקיפה בה נהרגו שני פעילי חמאס נוספים. על-פי דיווחים פלשתיניים, בשתי תקיפות אלו נפצעו 18 אזרחים ושריפה גדולה פרצה בעיירה.
לפנות בוקר מסרו עדי ראייה וגורמים בבית חולים ברצועת עזה, כי כוחות קרקעיים של צה"ל ירו לעבר חמושים סמוך לעיירה הדרומית חאן יונס. שני חמושים נהרגו כתוצאה מהירי, וחמוש אחר נפצע. מצה"ל נמסר כי מדובר בחמושים שהתקרבו לגדר המערכת.
מצה"ל נמסר, כי אחד מפעילי החמאס שנהרגו הלילה הוא עאיד בשיתי, שהיה מעורב בשורה של פיגועים בהם נרצחו שני אזרחים ישראלים וחמישה חיילי צה"ל.
החיילים נהרגו בשנת 2004 במתקפה משולבת במוצב סמוך למעבר רפיח, שכללה מנהרת תופת והסתערות מחבלים. בתקרית נפצעו שישה חיילים נוספים.
בתוך כך, עצר אתמול אחר הצהריים כוח של צה"ל סמוך לביר זית שליד רמאללה את מפקד כוח 17, המשמר הנשיאותי הפלשתיני ברמאללה, מחמוד דמרה, המכונה אבו עוואד. מדובר באחד מבכירי קציני הביטחון הפלסטינים בשטחים. בלשכת הנשיא הפלסטיני אבו מאזן זעמו על המעצר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.