דו"ח שפורסם באחרונה בארה"ב מגלה שמחירי החציון של בתים עשויים לרדת ביותר מ-10% בשנים הקרובות ב-20 איזורי מטרופולין, כולל לאס וגאס, טוסון שבאריזונה, ו-וושינגטון הבירה.
הדו"ח, שהוכן על ידי סוכנות הדירוג מודי'ס, טוען גם שהירידה במחירי הבתים לא תסתיים במהירות. על פי הדו"ח, המחירים בשוק האמריקני ימשיכו לרדת עד 2008 או אפילו 2009 במספר איזורים. בסך הכל צפויים המחירים לרדת בטווח הקצר בכ-100 איזורי מטרופולין.
המחקר של מודי'ס מגיע לאחר הנתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בארה"ב, לפיהם 35% מבעלי הבתים בארה"ב עם משכנתאות הוציאו בשנה האחרונה כ-30% ומעלה מהכנסתם על סעיף הדיור, כולל מיסוי, ביטוח, שירותים ותשלומי הלוואה.
המחקר החדש מבליט את המגבלות על בעלי בתים בארה"ב, שגרמו להאטה בשוק הנדל"ן האמריקני ולירידת מחירים בכמה מהאיזורים.
הסימנים האחרונים, המצביעים על האטה בשוק הנדל"ן האמריקני ועל ירידה במחירים, גורמים למשקיעים פוטנציאלים בשוק להמתין עד לרמה בה ירגישו שהמחירים בשפל ויראו אותה כנקודת כניסה טובה להשקעה בשוק.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.