בדיקת אוניברסיטת דרבי: גגות לבנייה בת"א התייקרו השנה ב-20% - המחיר מגיע ל-200 אלף דולר

גגות, ברובם בבתים ישנים בני 40 שנה ויותר, באזור לב העיר ובצפון ת"א, התייקרו ב-20% במהלך 2006. כך עולה מבדיקה שביצע עופר בכר משלוחת אוניברסיטת דרבי.

בכר בדק 12 גגות שהוצעו למכירה בלב העיר ברחובות רש"י, בורוכוב וג'ורג' אליוט, ובצפון העיר בבן-יהודה, לסל וירמיהו. על גגות אלה ניתן לבנות שתי קומות נוספות, כאשר בקומה האחרונה ניתן להוסיף שני חדרים על הגג. בדרך כלל מדובר בדירות של 3 חדרים, ובסה"כ מותר לבנות (כולל חדרים על הגג) ארבע דירות ובהן בסה"כ 14 חדרים.

במהלך 2005 ותחילת 2006 נמכרו גגות דומים תמורת 160 אלף דולר בממוצע. לדברי אנשי דרבי, ההשקעה בבנייה על הגגות גבוהה: מדובר בחיזוק יסודות הבית באופן מסיבי, שיפוץ כללי חיצוני ופנימי, בניית מעלית, השגת הסדרי חניה עם העירייה וכמובן בניית שתי הקומות החדשות.

מאמצע 2006 הגגות שהוצעו למכירה ליזמים הגיעו לרמות מחירים של 190-200 אלף דולר, התייקרות של 20% ויותר. על-פי ההערכות של יזמים, עלות בניית דירת 3 חדרים בבניינים ישנים תגיע ל-180 אלף דולר, כולל כל ההוצאות וההיטלים לעירייה, סכום נמוך משמעותית ממחירי השוק.

על-פי הבדיקה, התקבל רושם ממתווכים ורוכשי גגות לבנייה כי יש רצון של זוגות מבוגרים לחזור ללב העיר לדירות קטנות יחסית. מגמה זו הגבירה את הביקוש לגגות. במספר מקרים היו קבוצות מאורגנות של מספר זוגות חברים קרובים שניגשו יחדיו לפרויקט בנייה על גגות תל-אביב.