המחוזי ביטל מכרז של משרד הבריאות: נפלו פגמים מהותיים בהתנהלות ועדת המכרזים

מדובר במכרז לביצוע עבודות ניקיון בביה"ח שיבא בתל-השומר * הוועדה קבעה כי חברת איי.אס.אס. אשמורת היא הזוכה היחידה במכרז

בית המשפט המחוזי בירושלים קב,ע כי בהתנהלות ועדת המכרזים של משרד הבריאות במכרז לביצוע עבודות ניקיון בבית-החולים שיבא בתל-השומר נפלו פגמים מהותיים, ועל כן יש צורך ענייני לבחון מחדש את ההצעות שהוגשו במכרז. לפיכך, הורתה השופטת יהודית צור על ביטול החלטת ועדת המכרזים, לפיה חברת איי.אס.אס. אשמורת היא הזוכה היחידה במכרז.

בפסק הדין נקבע כי דיוני ועדת המכרזים לא תועדו בפרוטוקול, ובכך לדברי השופטת, נפל פגם יסודי בדרך התנהלותה של ועדת המכרזים. השופטת ציינה כי היעדרו של פרוטוקול כלשהו מישיבת הוועדה, בה הוחלט על זכייה של איי.אס.אס, מהווה פגם מהותי בקבלת ההחלטה המכרעת במכרז.

השופטת ציינה כי ניהול פרוטוקול של ישיבות הוועדה הינה דרישה מהותית ואלמנטרית לצורך פיקוח ובקרה על החלטת הוועדה. כמו כן קבעה, כי בהיעדר פרוטוקול בית המשפט אינו יכול להתחקות אחר פעילותה של הוועדה ונמנע ממנו לעמוד על תקינות ההליך, גם אם מילאה הוועדה את תפקידה כראוי.

השופטת קבעה כי עוד עד למתן החלטה חדשה של ועדת המכרזים תמשיך חברת שלג לבן לספק את שירותי הניקיון. פסק הדין ניתן בשלוש עתירות שהגישו החברות א. דינמיקה שירותים, שיוצגה ע"י עו"ד ארז טיקולסקר; כפיר אחזקות, שיוצגה ע"י עו"ד יואב ביין; ושלג לבן, שיוצגה ע"י עו"ד חן בוכניק ממשרד חג'ג'-בוכניק-ויינשטיין. (עת"מ 790/076, 805/96, 807/06).