מנהלי הגוש הגדול בת"א, המייצגים 1,400 בעלי קרקע, סיכמו עם משרדי המדינה טיוטת הסכם לגבי פיתוחו העתידי של הגוש, לרבות פינוי שדה התעופה שדה דב ופיצוי בעלי הקרקעות באזור. טיוטת ההסכם טעונה את אישור אסיפת בעלי הקרקעות ומשרדי הממשלה הנוגעים בדבר.
על-פי ההסכם המתגבש, משרד הביטחון יפנה את מתחם שדה דב תמורת 50% מזכויות הבנייה של בעלי הקרקעות בגוש, ששווין נאמד ב-450 מיליון דולר. בעלי הקרקעות יוכלו לממש בניית 3,000 יחידות דיור ו-1,500 מ"ר מסחר בשטח השדה.
המדינה מצידה תביא להפשרת המתחם וסביבותיו ותאשר תב"ע המקנה בנייה של 13 אלף יח"ד ו-5,000 מ"ר של מסחר, בהיקף כספי מוערך של 2 מיליארד דולר.
לפי תחשיב שהוצג בפני משרדי הממשלה, עם הפינוי יופשרו לבנייה 1,000 דונם, שעליהם ייבנו 11 אלף יחידות דיור ושטחי מסחר של 5,000 מ"ר מחוץ לשדה דב. ככל הנראה, הכסף שתקבל המדינה ישמש אותה בין היתר להעתקת שדה התעופה.
מתחם הגוש הגדול בצפון תל אביב משתרע על 1,000 דונם - בין דרך נמיר לים, ובמרכזו פועל שדה דב ובסיס חיל האוויר בשטח של 800 דונם נוספים.
מדובר בקרקעות היקרות ביותר במדינה, בקרבת ת"א ועל חוף הים, הנמצאות בבעלות של אלפי בעלים, אותם מייצגים המנהלים שמונו על-ידי בית משפט השלום בתל אביב עוד ב-1980 - עוה"ד משה שוב, ד"ר יובל לוי, ברוך גרוס ואברהם נאמן.
במקביל לניסיונות להגיע להסכם, מתנהלת תביעה בבית המשפט המחוזי בת"א, נגד המדינה, להעברת הבעלות בקרקע, עליה ממוקם הטרמינל האזרחי של שדה דב, לבעלי הקרקעות. מנהלי הגוש, תובעים פיצויים של מיליוני שקל, דמי שימוש, החל מינואר 2000, בגין אחזקת הקרקעות של שדה דב וסביבתו.
למי שתהה, חוק שימור הסביבה החופית שאושר אשתקד, לא יחול על השטח המערבי של הגוש הגדול בתל אביב, הכולל 500 דונם, מערבית מתוואי רחוב אבן גבירול, לרבות השטח בו ממוקם שדה דב.
האזור המערבי לא כלול בחוק בשל הסכם שנחתם בין מנהלי הגוש ובין המדינה, ובו נקבע כי המדינה תפעל לקידום אפשרויות הבנייה בחלק זה כי השתמשה בלי לשלם בשדה דב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.