יגאל אהובי ייכנס לראשונה לבורסה של תל-אביב כדי להשאיר את דלק נדל"ן במדד ת"א 100

כעת לציבור יש פחות מ-20% בדלק נדל"ן, ולאחר שזו תקצה למגדל ולאהובי 5% ממניותיה תמורת 50 מיליון דולר, יגדלו אחזקות הציבור בחברה מעבר לרף המינימלי שנדרש על מנת להיכלל בת"א 100

יגאל אהובי נחשב לאחד מבין הישראלים הפעילים ביותר בשוק הנדל"ן הבינלאומי, אך על אף פועלו הרב אין לו כל השקעה בחברה ציבורית ישראלית. הסטטיסטיקה הזו אמורה להשתנות בימים הקרובים, שכן דלק נדל"ן הודיעה כי תקצה לחברה זרה בבעלותו של אהובי ולחברת הביטוח מגדל 4.9% ממניותיה תמורת 50 מיליון דולר, לפי מחיר המניה בשוק.

מבחינת איליק רוז'נסקי, מנכ"ל דלק נדל"ן, מדובר במהלך שעתיד להבטיח את הישארותה של החברה שבניהולו במדד ת"א 100. על-פי הנחיות הבורסה, כדי שחברה תיכלל במדד יוקרתי זה, על בעלי השליטה להחזיק בשיעור שלא יעלה על 80% מהון המניות. הצד השני של המשוואה דורש, אם כן, שאחזקות הציבור לא יירדו מ-20%.

על-פי מצב העניינים היום החברה אינה עומדת בתקן. קבוצת דלק מחזיקה ב-71.5% ממניות החברה הבת, רוז'נסקי מחזיק ב-1.6% מהמניות (כשבאמתחתו אופציות לרכישת 4.5% נוספים) ובנק הפועלים מחזיק ב-11%, כך שנכון להיום בידי בעלי העניין יש 84% מהמניות. קרן הפנסיה מבטחים שמחזיקה ב-6.5% מהמניות נחשבת כמשקיע מוסדי, ולצורך חישוב האחזקות אינה מוגדרת כבעלת עניין. על-ידי ההקצאה למגדל ולאהובי תרד אחזקתם של בעלי השליטה אל מתחת לרף המקסימלי והציבור יחזיק בכ-21% ממניות דלק נדל"ן.

במידה שמגדל ואהובי חיפשו חיזוקים שהמהלך שהן הולכות לבצע אכן טוב עבורם, הרי שדוגמה טובה לכך היא ההקצאה האחרונה שביצעה דלק נדל"ן. נזכיר, כי בינואר האחרון הקצתה החברה לבנק הפועלים כ-12.5 מיליון ממניותיה לפי מחיר של 20.89 שקל למניה. מאז טיפסה המניה למחיר של 36.21 שקל, כך שבמשך תקופה של פחות משנה השיג הבנק, המחזיק בכ-11% מהון המניות, תשואה של למעלה מ-70% עבור השקעתו והוא מורווח בגין ההשקעה ב-190 מיליון שקל על הנייר.

כאמור, לאהובי שהפסיד באחרונה לקרן אייפקס במכרז על תנובה, תהא זו השקעה ראשונה בחברה ציבורית ישראלית. על-פי מערכת היחסים ההדוקה והעסקים הרבים בהם מעורבים אהובי ורוז'נסקי, נראה כי אין זו הפתעה שאהובי בחר דווקא בדלק נדל"ן. רק באחרונה דיווחו השותפים על מו"מ לרכישת 47 בתי מלון של רשת מריוט בבריטניה תמורת 8.6 מיליארד שקל.

עיתוי ההשקעה של אהובי בזרוע הנדל"ן של קבוצת דלק אינו מפתיע, שכן אין זו הפעם הראשונה שאהובי ורוז'נסקי מנהלים מו"מ לשינויים באחזקותיהם, כתוצאה מדרישות טכניות. נזכיר, כי בנובמבר נחשף ב"גלובס" שדלק נדל"ן צפויה לרכוש את חלקו של שותפה, אהובי, בנכסים משותפים באירופה, תמורת כ-70-80 מיליון ליש"ט (כ-135-155 מיליון דולר). הדיונים בין השניים מתנהלים סביב חברת Delek Global Real Estate (המוחזקת ב-100% על-ידי דלק בלרון, שנמצאת בבעלות מלאה של דלק נדל"ן), אשר בינואר הקרוב צפויה דלק נדל"ן להנפיקה בלונדון. על-פי חוקי הרישום של לונדון - כל חברת נדל"ן מניב העומדת בפני הנפקה, צריכה להיות בעלת השליטה בכל נכסיה, דהיינו להחזיק מעל ל-50% מנכסי הנדל"ן שבאמתחתה. לשם כך החליטה דלק נדל"ן לרכוש את אחזקותיו של אהובי בנכסים משותפים שיש לשניים ברחבי אירופה.

"מתוך שותפות רבת שנים והיכרות עמוקה עם קבוצת דלק נדל"ן, אני מזהה כי קיים פוטנציאל רב להצפת ערך בחברה", אמר אהובי, בעקבות הכניסה למו"מ. גם רוז'נסקי לא חסך שבחים ואמר על השותף כי "דלק נדל"ן משתפת פעולה בשנים האחרונות עם אהובי, היזם המוביל באירופה בתחום הנדל"ן המניב, ושותפה עימו בחלק מהעסקאות, לכן טבעי שאהובי יהפוך לשותף גם בדלק נדל"ן עצמה". לגבי מגדל נציין, כי עבורה זוהי השקעה ריאלית משמעותית שנייה לאחר שרכשה 5% ממניות סלקום. "