הנפקה ראשונה ל-2007 ב-AMEX בניו-יורק: ציון הישראלית גייסה 3 מיליון דולר

[ לפורום וול סטריט ] חברת ציון, בניהולו של יוג'ין סולטרו, שסניפה המרכזי יושב בארצות-הברית, היא בעלת הרישיון לחיפוש נפט בישראל בשטח שבין תל-אביב וחיפה

חברת ציון לחיפושי נפט וגז בישראל הונפקה השבוע בבורסת ה-AMEX בניו-יורק. החברה הישראלית היא החברה הראשונה המונפקת בבורסה זו בשנת 2007, ומנהליה אף פתחו אתמול את יום המסחר בבורסה האמריקנית. חברת ציון (סימול ZN) גייסה באמקס 3 מיליון דולר, ובכוונתה לגייס בעוד חודש 14 מיליון דולר נוספים. מאז הונפקה לפני כמה ימים, הספיקה המניה לעלות ב-65%.

חברת ציון, בניהולו של יוג'ין סולטרו, שסניפה המרכזי יושב בארצות-הברית, היא בעלת הרישיון לחיפוש נפט בישראל בשטח שבין תל-אביב וחיפה בהיקף של 876 קמ"ר. ג'ון מקגונגל, סגן נשיא בכיר באמקס, אמר כי הבורסה שמחה על הצטרפותה של חברת ציון למסחר בה. "אנו בטוחים שנוכל להציע לחברת הנפט ציון שירותים, שחברות בצמיחה זקוקות להם כדי להצליח בשוק תחרותי".

בורסת האמקס ממתגת את עצמה כבורסה המתאימה לחברות קטנות-בינוניות (במונחים אמריקנים), בעלות שווי שוק של עד מיליארד דולר. ה-AMEX מתאימה את שירותיה לחברות בגודל כזה, ושמה דגש על פיתוח קשרי משקיעים, בניית יחסים עם אנליסטים ועזרה בפיתוח תוכניות לגיוס משקיעים. כל זאת על-מנת להגדיל את הסחירות במניה, להקטין את התנודתיות שבה כמה שאפשר ולהביא בכך לצמיחתה. בורסת האמקס מובילה גם במסחר בתעודות סל ובאופציות, ונחשבת לבעלת הפעילות הגדולה ביותר בתחומים אלו.

בשנה שעברה החליטה הבורסה להתמקד בשוק הישראלי ולהציע לחברות ישראליות להנפיק אצלה. מנהליה אף הגיעו למספר ביקורים בארץ ונפגשו עם חברות ישראליות. ציון היא החברה הישראלית השלישית הנסחרת בבורסה זו, אחרי נייר חדרה חברת גורונט.