אני חושב שהייתה התאוששות גדולה בשנה האחרונה. האינטרנט קצת גדל וכבר לא סתם ילד אלא התבגר והפך להיות מקום למגוון פעילויות של חברות ענק. אני חושב שזו תקופה נהדרת עכשיו. יש חזרה גדולה של האינטרנט למרכז הבמה והמוסדות הפיננסים מסתכלים על התחום בהתאם", כך אומר אלכס ספינלי (Spinrlli), המנהל הטכנולוגי הראשי (CTO) של חברת התוכן הפיננסי TheStreet.com, בשיחה עם "גלובס". ספינלי עתיד להשתתף בשבוע הבא בכנס של קרן ההון סיכון ג'נסיס שיעסוק בכיוון התפתחות חברות האינטרנט.
התרסקות ב-2002
TheStreet.com היה אחד מאתרי האינטרנט הפיננסים שבלטו בסוף העשור הקודם, והיווה את אחד הקולות הבולטים של עידן הבועה. בשנים 2002-2006 הצליח האתר לשרוד ע"י שינוי תחום הסיקור והאסטרטגיה. כעת, עם "התחייה מחדש" של האינטרנט כטרנד, מרגישים אנשי TheStreet.com את הגאות מתקרבת.
ספינלי: "אחד מהאינדיקאטורים המרכזיים עבור חברה כמונו הוא כמות המוסדות הפיננסים שמפרסמים אצלנו. הם מוציאים את תקציבי הפרסום שלהם במדיה און-ליין משום שהם מאמינים שזה מקום להגיע דרכו לאנשים ואם כך אז הם רואים בזה הזדמנויות לעוד שירותים פיננסים ומוצרים אחרים בעתיד. ההשקעות היום בתחום האינטרנט הן יותר חכמות והגיוניות והאסטרטגיה היא יותר מפוקסת. אני חושב שהצמיחה בתחום חוזרת אבל יותר יציבה ועם יותר יסודות מתחת. אנחנו בהחלט יכולים לראות את הכסף חוזר".
בשנה האחרונה הנתונים של TheStreet.com בהחלט מעידים כי הכסף חוזר, אם כי לא כפי שהיה "בימים הטובים". את האתר הקים העיתונאי ג'יימס קריימר (לשעבר ב-CNBC) ב-1997 ובימיו היפים היו מושקעים בו גם הניו-יורק טיימס וחברת החדשות של רופרט מרדוק. TheStreet.com הונפק במאי 1999 והיה לאחת ההנפקות השנויות במחלוקת של אותה תקופה (נסחר לפי שווי של כ-1.5 מיליארד דולר, למרות שהפסיד והיה עם הכנסות של מיליונים בודדים בשנה בלבד). המודל העסקי שלו היה עד כדי כך הזוי שגם מרי מיקר - מי שהייתה בנקאית ההשקעות בתחום האינטרנט של מורגן סטנלי וראתה באותה תקופה לא מעט הנפקות הזויות - הסתייגה ממנו. האתר התרסק כמעט לגמרי (איבד כ-95% משוויו) בשנת 2002, ובשנתיים האחרונות החל להתרומם מחדש.
כחלק מהביקור כאן ייפגש ספינלי עם מספר חברות מהפורטפוליו של ג'נסיס כדי לייעץ להן ולקרן על הכיוונים הטכנולוגיים המתאימים. "אני אוהב לעבוד עם חברות קטנות יותר ומנוהלות בידי אנשים שמבינים את התעשייה שבה הן עובדות", הוא אומר, "אני מרגיש שהשירות שאני מקבל הוא די טוב בכל התחומים האלו מחברות ישראליות. לגבי הטכנולוגיות שמעניינות אותי, יש לנו בחברה שינוי טכנולוגי כרגע, אנחנו אומנם מתרכזים בעבודה כמו עיתון אבל אנחנו רוצים לספק חוויה יותר אינטראקטיבית, המבוססת על כלים שמאפשרים התאמה למשתמשים. אנחנו מחפשים טכנולוגיות המבוססות על Web 2.0, כלומר טכנולוגיות שמאפשרות לקוראים למצוא אינפורמציה שמביאה להם ערך מוסף גבוה".
לא מחפש רכישות
- איך אתם עובדים עם סטארט-אפים?
"אנחנו מחפשים שיתופי פעולה ואיך אפשר למנף טכנולוגיות חדשות. כרגע אנחנו לא מחפשים לבצע M&A או משהו כזה. אחד הדברים שאני מקבל מחברות ישראליות קטנות כגון אלו שבפורטפוליו של ג'נסיס זה שאני יכול לדבר איתם על שינוי המוצר כך שיהיה מתאים יותר לצרכים שלי. אם אני אלך ליבמ או סיסקו הם לא ישנו מוצר בשבילי, כאשר אני עובד עם חברות סטארט-אפ ישראליות אני יכול באמת להשפיע על הכיוון שלהן כך שיתאים לא רק עבורי אלא גם לאחרים באותו התחום".
- מה כיווני הצמיחה העתידיים לדעתך של שוק המידע הפיננסי באינטרנט?
"היום יש מלחמה בין הפורטלים הענקיים, שצוברים הרבה מידע וחדשות. ואז מגיעים יישומי ה-Web 2.0 שעוזרים למשתמש ליצור את המידע שנחוץ לו בלי קשר ישיר לספקי המידע. אנחנו צריכים לחשוב שוב על איך אנחנו מעבירים את המידע שלנו, לאיזה ערוצים. אנחנו צריכים ליצור סביבה פתוחה שתעביר את המידע לכל אחד בכל מקום. יש המון ערוצים לזה כגון הסלולארי, הטלוויזיה, PDA, אינטרנט וכולם רק מגרדים את פני השטח. כך שאני חושב שיש הזדמנויות אדירות כאן ויהיה ביקוש אדיר לחברות שיעזרו לנו לעשות את זה. השוק הסלולארי למשל רק בתחילת הדרך, בטלוויזיה בקושי נגעו למרות שמדברים על זה 10 שנים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.