יעד תיירותי חדש: המינהל יקים כפרי נופש בג'סר א-זרקא עם 600 חדרים

חידוש נוסף: בנייה רוויה בהיקף של 234 יחידות דיור בבניינים בני 5-7 קומות בשכונה חדשה

המינהל הציג בשבוע שעבר את תוכניתו להקמת שני כפרי נופש ושכונת מגורים חדשה בת 234 יח"ד בבנייה רוויה בג'סר א-זרקא, בפני שר התיירות יצחק הרצוג, שר החקלאות שלום שמחון והשר ראלב מג'אדלה, בסיור שערכו במקום.

התוכנית משתרעת על פני 315 דונם, מתוכם 72 דונם נועדו להקמת כפרי נופש בעלי חזית מסחרית המשקיפים אל הים, ובהם 600 חדרי אירוח במבנים שלא יעלו על 2 קומות. כפרי הנופש נועדו לבסס את מעמדה של ג'סר א-זרקא כיישוב בעל אוריינטציה תיירותית-ימית לחוף הים התיכון. החסם המרכזי של התוכנית נעוץ בהשלכות הסביבתיות שעשויות להיות לכפרי הנופש על אזורי העתיקות ביישוב.

שכונת המגורים המתוכננת נועדה לספק פתרונות דיור לתושבי הכפר ההולך ומתרחב. הכפר ממוקם צפונית לקיסריה, מונה כ-11 אלף תושבים וסובל מאבטלה ומצפיפות מגורים גבוהות.

השכונה תכלול מספר מקבצי מגורים במבנים בני 5 עד 7 קומות. בתוכנית כלולים גם שטחים ציבוריים, שחלקם נועדו לענות למחסור בשטחים ציבוריים בתחום הכפר הקיים, וחלקם יתנו מענה לצורכי אוכלוסיית השכונה החדשה.

ראש מועצת ג'סר א-זרקא, מוראד עמאש, בירך על התוכנית, הנמצאת כיום בדיונים בוועדה המחוזית לפני הפקדה. עמאש הגדיר את הביקור כ"היסטורי", והוסיף כי "אנחנו בטוחים שהוא יוביל להחלטת ממשלה לטיפול נקודתי בג'אסר, שהוזנחה במשך שנים רבות".

בנוסף, בסיום הסיור החליטו השרים על הקמת צוות בינמשרדי בראשות מנכ"ל משרד התיירות, נחום איצקוביץ, שיגבש תוכנית כוללת לשיקום הכפר ויגיש את המלצותיו לממשלה בתוך שלושה חודשים.