"המצאתם ויצירתם של משחקי וידאו במחשב כרוכה בהשקעה של עמל ומקוריות לא מבוטלים, ולפיכך יש מקום להקנות למשחקי וידאו ומחשב את הגנת זכות יוצרים במקרה המתאים", כך קבע בית המשפט המחוזי בתל-אביב.
השופטת ציפורה ברון נעתרה לתביעה שהגישה חברת אטארי העולמית, אחת מהמובילות בעולם בהוצאה לאור והפצה של משחקי וידאו ומחשב, לצו מניעה ולפיצויים נגד 15 פעילים בענף המשחקים והצעצועים בישראל הפועלים באמצעות רשת חנויות הצעצועים "מאמא יוקרו". החברה טענה להפרה נטענת של זכות יוצרים במשחקי וידאו ומחשב, פרי פיתוחה ייצורה ושיווקה.
המשחקים מיועדים למכשירי גיים בוי. על-פי כתב התביעה, בשלהי 2002 נודע לתובעת כי בחנויות מאמא יוקרו נמכרים העתקים ושכפולים פיראטיים של המשחקים המקוריים ללא רשות ובמחיר נמוך במיוחד (45-79 שקל לעומת 170-230 שקל למשחקים המקוריים).
השופטת ציינה בפסק הדין כי לכאורה יכולה היתה להתעורר השאלה אם משחקי וידאו ומחשב חוסים תחת ההגנה שמעניקים דיני זכויות יוצרים, שכן על פני הדברים הם אינם מהווים "יצירה ספרותית, דרמטית, מוזיקלית או אמנותית" במובהק. ואולם, אמרה השופטת, הנתבעים אינם חולקים על העובדה שלתובעת זכויות יוצרים במשחקים המקוריים, אלא שהם טוענים כי הם לא הפרו זכויות אלה.
התובעת, שיוצגה בידי משרד עוה"ד סורוקר-אגמון, תקבל פיצוי מקסימלי ללא הוכחת נזק בסך של 20 אלף שקל לכל הפרה, דהיינו סכום פיצוי כולל של 300 אלף שקל. בנוסף חויבו הנתבעים לשלם לתובעת את הוצאות המשפט בסך 120 אלף שקל. (ת.א 2320/02).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.