הפלאזה של לבייב: אפריקה-ישראל רכשה 50% מבניין במנהטן לפי 426 מיליון דולר

מתכנן לשפץ את הבניין בהשקעה נוספת של 95 מיליון דולר, ולהפוך אותו לבניין דירות למכירה כמו שעשה תשובה בפלאזה

אפריקה-ישראל הודיעה היום (ה') כי רכשה 50% מהזכויות בבניין "Apthorp", בניין מגורים היסטורי ברובע "Upper West Side" במנהטן, לפי שווי של 426 מיליון דולר. בנוסף תשלם החברה אגרות, היטלים, מסים של 30 מיליון דולר. המשקיע הנוסף הוא Mann Realty Associates.

הנכס כולל בין היתר, 163 דירות להשכרה בשטח כולל של 32 אלף מ"ר, 2,600 מ"ר שטחים מסחריים אשר מושכרים במלואם, ו-1,250 מ"ר שטחי חניה. לנכס זכויות בנייה נוספות, בלתי מנוצלות, בהיקף של עד 6,000 מ"ר. כיום מסתכמות הכנסות השכירות השנתיות ב-11.7 מיליון דולר.

בכוונת החברה לשפץ את הנכס, ולהפוך אותו לבניין דירות יוקרה המיועדות למכירה. כמו כן, בכוונתה לפעול לקבלת אישורים להרחבת הנכס בהתאם לזכויות הבנייה הנוספות.

לבייב פועל במתווה של יצחק תשובה, בעל השליטה בחברת דלק, אשר קנה את מלון הפלאזה המפורסם ב-2004 מהנסיך הסעודי אל-וואליד בין טלאל תמורת 675 מיליון דולר, והפך אותו לבניין דירות.

להערכת אפריקה-ישראל, תקופת השיפוץ ומכירת הדירות תארך 5 שנים בהיקף השקעה נוסף של 95 מיליון דולר, כך שעלות העסקה הכוללת לרבות ההוצאות והפיתוח תסתכם ב-550 מיליון דולר.

אפריקה-ישראל כבר פעילה ברחבי מדינת ניו-יורק. החברה מקימה ברחוב אטלנטיק בברוקלין את אטלנטיק קורט - מתחם מגורים, מסחר ומלונאות, בינואר 2007 מכרה החברה, יחד עם השותף שעיה בוימלגרין, בניין משרדים בוול סטריט ב-325 מיליון דולר, כשהיא רושמת רווח הון של 55 מיליון דולר.

באחרונה השלימה החברה את פרויקט המגורים, המשרדים והמסחרBROAD 15 בהיקף של 100 אלף מ"ר, הממוקם גם הוא בצמידות לבורסה. לפני שנה מכרה חברה בת אמריקנית שטח הנמצא ברחוב פסיפיק בברוקלין תמורת 45 מיליון דולר, עסקה שהניבה רווח הון של 35 מיליון שקל תוך שנתיים.

בחברה מסרו כי בניגוד למרבית החברות הישראליות כמו דלק ונכסים ובניין, מקפידה אפריקה-ישראל לפעול בניו יורק רק כחברה יזמית הקונה, משביחה ומוכרת נכסים. לדבריהם, הם לא מודאגים מהתקררות שוק המגורים בארה"ב, מכיוון שהם בוחרים נכסים ספציפיים לאחר בדיקה, "ולא משקיעים בקרן נדל"ן המושפעת ממגמות כלליות".