לראשונה בתולדותיה, מפלגת העבודה הולכת לסיבוב שני בבחירות הפנימיות על ראשות המפלגה. בסיבוב השני, שיתקיים ב-12 ביוני יתמודדו אהוד ברק ועמי אילון.
מתוצאות הבחירות שפורסמו היום (ג') בבוקר, עולה, כי אהוד ברק ניצח עם 35.6% (23,887 קולות). הוא הקדים בכ-5% את עמי אילון, שקיבל 30.6% (20,514 קולות).
עמיר פרץ דורג שלישי עם 22.4% (15,037 קולות). אופיר פינס קיבל 8% (5,330 קולות) ודני יתום - 2.7% (1,806 קולות). עוד עולה מסיכום התוצאות, כי 462 מצביעים שמו בקלפי פתק לבן.
בסך הכל הצביעו 67,454 מתפקדים, מתוך 103,568 בעלי זכות הבחירה בפריימריז של מפלגת העבודה. במערכת הפוליטית מעריכים, כי המנצח הגדול בפריימריז במפלגת העבודה הוא, למעשה, עמיר פרץ. אומנם פרץ הודח מתפקידו כיו"ר המפלגה, אבל נשאר גורם מרכזי וקובע והלילה הוא הפך ללשון המאזניים ולמעשה, הוא עשוי לקבוע מי יהיה יו"ר המפלגה הבא.
במגזר הקיבוצים גבר אילון על ברק בהפרש קטן יחסית, לאחר שקיבל 44.92% מהקולות ואילו ברק קיבל 41.12%. בקיבוץ מעגן, שם מתגורר אביו של אילון, הוא זכה בניצחון חד - 122 קולות וברק 17 קולות בלבד.
במגזר עיירות הפיתוח נראה, כי פרץ שמר על כוחו. בין היתר, הוא ניצח בשדרות, ירוחם ואופקים.
נצחונות נרשמו לפרץ גם בראשל"צ, בת ים, ראש העין, לוד, קרית ים, שוהם, צפת, מעלות, אשדוד, אילת, ערד, קרית גת ובית שאן.
פרץ ניצח גם במגזר הערבי, לאחר שקיבל 3,220 מהקולות. ברק קיבל 2,837 ועבור אילון הצביעו במגזר הערבי רק 967 מתפקדים. פינס קיבל 945 קולות ויתום - 842. בסכנין ניצח פרץ עם 120 קולות. אחריו דורג ברק עם 104 קולות. עוד 29 קולות ניתנו לפינס, ו-10 לעמי אילון.
במגזר הדרוזי זכה ברק בנצחונות סוחפים: בירכא הוא קיבל 750 קולות מתוך 950, ובג'וליס 450 מתוך 500.
אילון ניצח בשורת ערים גדולות, בהן ירושלים, תל אביב, רמת גן, פתח תקווה, הרצליה, גבעתיים והוד השרון. בירושלים קיבל אילון 719 קולות, לעומת 598 לברק; בתל אביב קיבל איילון 1,858 קולות וברק - 1,096 קולות. אילון ניצח, בין היתר, ברמת יוחנן, זיכרון יעקב, פרדס חנה, יגור, חצרים, דגניה ב' ואבן יהודה.
מנגד, בבאר שבע נרשם ניצחון מוחץ לברק: 1,700 קולות, לעומת 700 לאילון. גם בעכו זכה ברק בניצחון סוחף - 58%. למקום השני הגיע פרץ, עם 17%. אילון קיבל רק 12%. אופיר פינס ודני יתום קיבלו 6%.
בחולון ניצח ברק, שקיבל 36% מהקולות. אילון קיבל 32%, פרץ - 19.3%, פינס - 8.2% ויתום - 3%.
במטות של עמי אילון ואהוד ברק כבר נערכים לסיבוב השני שיתקיים, כאמור, ב-12 ביוני. במטות החלו כבר הלילה בדיונים מרתוניים כיצד לגייס כל קול ועל פתיחת מגעים עם פרץ.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.