חברת שפיר הנדסה שבשליטת משפחת שפירא מסתמנת כזוכה במכרז להקמת המנהרות בפרויקט קו הרכבת המהיר לירושלים. כך נודע ל"גלובס". גורמים בכירים בענף התחבורה המקורבים למכרז ציינו, כי שפיר הנדסה שניגשה יחד עם חברת אלפיין האוסטרית הגישה את ההצעה הכספית הזולה ביותר, הנמוכה ב-200-300 מיליון שקל מההצעות האחרות. היקף המכרז נאמד בכ-1-1.5 מיליארד שקל.
יצוין, כי רכבת ישראל מבצעת כעת את שלב הבדיקה הטכנית של ההצעות שהוגשו במכרז, ורק בהמשך ייפתחו המעטפות עם ההצעות הכספיות. בהנחה שהצעתה של שפיר תעבור את השלב הטכני, היא מסתמנת כזוכה במכרז הנחשב לאחד מהמורכבים בתחום תשתיות התחבורה בשנים הקרובות.
המכרז להקמת המנהרות בקו המהיר לירושלים (A1) כולל בניית צמד מנהרות, באורך של 13 ק"מ כל אחת בקטע שבין מודיעין לירושלים. על פי תנאי המכרז, העבודות להקמת המנהרות אמורות להסתיים בתוך 30 חודש. למכרז ניגשו ארבע קבוצות בהן שיכון ובינוי יחד עם זובלין מגרמניה; דניה סיבוס מקבוצת אפריקה ישראל יחד עם CECC מסין; חברת מנרב יחד עם חברה מסין; ושפיר הנדסה יחד עם אלפיין.
יצוין, כי שפיר הנדסה ידועה בהצעות האגרסיביות שלה במכרזי התשתית. בשנה שעברה זכתה קבוצה בראשות שפיר במכרז להקמת הנתיב המהיר בכניסה לת"א לאחר שהיתה היחידה שהציעה לשלם למדינה תמלוגים. שפיר היתה חברה גם בקבוצת ספידן שהגישה את ההצעה הכספית הזולה ביותר במכרז הרכבת הקלה בת"א אך נפסלה לאחר שלא עמדה בתנאי המכרז.
מרכבת ישראל נמסר בתגובה כי "כל עוד מתקיים הליך מכרזי אין בכוונת החברה להתייחס לנושא".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.