"ההשקעות של יזמים ישראלים בהודו צמחו תוך ארבע שנים למיליארד דולר והן צפויות לצמוח עוד יותר". כך אמר שגריר ישראל בהודו, דוד דניאלי לעיתון "פייננשל אקספרס" מקבוצת המדיה "אינדיאן אקספרס" היוצא במומביי.
לדבריו, "לפני ארבע שנים ההשקעות הישראליות בהודו היו אפסיות". דניאלי מציין כי ההשקעות הישראליות מתמקדות בנדל"ן, תוכנה, חקלאות, טכנולוגיות הגנה, מכשירי מדידה ועוד. לדבריו, יותר מ-1,000 חברות ישראליות נמצאות בהודו באמצעות יוזמות משותפות ומרכזי מחקר ופיתוח. העיתון מזכיר גם את ההשקעה המתוכננת להקמת המרכזים הרפואיים שבונה אלביט הדמיה, שבשליטת מוטי זיסר עם חברת אמבוז'ה המקומית, שבשליטת משפחת נאוטיה, כאשר הראשון ייפתח בכלכותה ויכלול 1,000 מיטות.
השגריר מסר כי יחסי המסחר בין הודו לישראל הגיעו ב-2006 ל-2.7 מיליארד דולר. לדבריו, כדי לשרוד בעולם העסקי הגלובלי, אי אפשר להתחמק מהצמיחה המהירה של הכלכלה ההודית. "היחסים העסקיים בין שתי המדינות ממשיכים להתקדם", אמר דניאלי והוסיף, כי ישראל מעוניינת בקידום הסכמי סחר עם הודו, והדבר כבר נידון בדרגים הרשמיים.
בין יזמיות הנדל"ן הישראליות שכבר פעילות בהודו או שמתכוונות להתחיל לפעול שם בקרוב ניתן למנות לצד אלביט את אזורים של שעיה בוימלגרין, אלוני חץ של משפחות חץ וורטהיים, נכסים ובניין של נוחי דנקנר ואלקטרה נדל"ן שבשליטת גרשון זלקינד (המשתפות פעולה בהודו), אוסיף של גאידמק, שיתוף פעולה של שיכון ובינוי שבשליטת שרי אריסון ואלעד גרופ של יצחק תשובה, אפריקה ישראל, מונדון של פישמן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.