רוסיה ממשיכה להתבסס ככר הפעילות המרכזי של קבוצת אפריקה ישראל
. כעת, לאחר שכבר ביססו את זרועות הנדל"ן והתשתיות של הקבוצה במדינה, פונים לב לבייב, בעל השליטה, וארז מלצר, מנכ"ל אפריקה ישראל, לפיתוח עסקי התעשייה שם באמצעות פקר
. כצעד ראשון חתמה חברה בת של פקר פלדה, ארספילד מתכות, על הסכם לרכישת חברת KOA GAS המקומית, שבבעלותה מתחם לייצור ושטעון (פריקה והטענה מחדש) חומרי בנייה ותשתיות, תמורת 22 מיליון דולר.
פקר פלדה מסרה כי העבירה אתמול (ב') לחברה הרוסית מחצית מתמורת העסקה בצורה של הלוואת בעלים, לצורך פירעון הלוואת בעלים קיימת של בעל השליטה הנוכחי. יתרת התמורה, שמרביתה אף היא תינתן בהלוואת בעלים, תועבר לקראת סוף החודש הבא, במועד החתימה הסופית. בכוונתה של אפריקה ישראל להשקיע בהשבחת המבנה 28 מיליון דולר נוספים, כך שסך ההשקעה במיזם הרוסי החדש יגיע לכ-50 מיליון דולר במהלך שלוש השנים הקרובות.
המתחם, המתפרש על פני 260 דונם, ממוקם בעיר קסקובו שבמחוז לובריצה, הנמצא באזור הבירה מוסקבה. במקום קיימים מבנים ותשתיות כגון קווי רכבת ומערך קטרים, וכן תשתיות שונות של אנרגיה וביניהן חשמל וגז, לצד בארות מים וציוד נוסף. בפקר יפעלו להשביח את הפעילות הקיימת במתחם, בין היתר על-ידי השכרת מבנים קיימים וכאלו שעוד ייבנו, לתחומי הפלדה והגילוון. בנוסף, יתמקדו בייזום פעילות תעשייתית, פעילות הליבה של פקר, ובפיתוח פעילויות חדשות בתחום התעשייה.
"מדובר בפריצת דרך של ממש", אמר נדב שחר, מנכ"ל פקר פלדה, שהסביר כי "הפיתוח המואץ ברוסיה, ובמיוחד בתחומים של חומרי בניין ותשתיות, מביא לעלייה בביקוש לאתרים שבהם קיימת תשתית טובה של רכבות ושל אנרגיה, לצד נגישות לכבישים מהירים".
ההסכם החדש הוא למעשה יוזמה מהותית ראשונה של פקר פלדה מאז שאפריקה ישראל השלימה את רכישת מלוא השליטה בה בתחילת 2007. זאת מלבד שינויים פרסונליים בעמדות מפתח בחברה ובחברות בנות. לאחר עיבוי האחזקה, החליטו לבייב ומלצר להפוך את פקר לזרוע התעשייתית של הקבוצה, כשהם רומזים בכך שהיקפי פעילותה של פקר עומדים לגדול משמעותית.
בדומה למדיניותו ביתר החברות בקבוצה, מבקש מלצר להפוך את השווקים הגלובליים למגרש מרכזי גם בפעילותה של פקר פלדה, ובכך להפחית את תלותה הגבוהה בשוק המקומי. עיקר פעילותה מתבצע כיום בישראל, ולמרות ההטבה שחלה בעסקיה המקומיים בוחנים בחברה את אפשרויות ההתרחבות. כפי שפועלת אפריקה ישראל בתחום הנדל"ן, גם את הפעילויות הגלובליות הנותרות - בתחום התשתיות באמצעות דניה סיבוס, וכעת בתחום התעשייה באמצעות פקר - מבססת אפריקה ישראל בשוק הרוסי, היכן שלבייב נהנה מקשרים רבים.
לפקר פלדה פעילות גם בבולגריה וברומניה, אך ההיקפים באותן מדינות זניחים ולא השפיעו עד כה רבות על העסקים. במסגרת אסטרטגיית ההתרחבות הודיעה פקר בדו"חותיה השנתיים לסיכום 2006, כי היא בוחנת אפשרויות שונות להתחלת פעילות גם בשוק הסיני, שם גם החברה האם, אפריקה ישראל, בוחנת מספר מיזמים. "אנחנו רואים בפקר פלדה מנוע צמיחה והרחבת הפעילות התעשייתית של הקבוצה שלנו, וכפי שהצהרנו בעבר אנחנו מבקשים להרחיבה אל מחוץ לגבולות ישראל, לפרויקטים נוספים בעולם כולו", אמר מלצר, המכהן גם כיו"ר פקר פלדה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.