שנה וחצי אחרי שמכרה
טאו תשואות 
של אילן בן-דב את חלקה בפריזמה (שנקראה אז סולומון שוקי הון), מביעה החברה נכונות לחזור ולהשקיע בחברה. ל"גלובס" נודע, כי בן-דב ומנכ"ל החברה, יוסי ארד, נפגשו לפני מספר שבועות עם מנהלי קרן מרקסטון, רון לובש ואמיר קס, הבעלים של פריזמה, ודנו באפשרות שטאו תשוב להשקיע בבית ההשקעות.
גורמים בשוק ההון מעריכים, כי בן-דב וארד מעוניינים לרכוש 15%-20% מבית ההשקעות לפי שווי של כמיליארד שקל, הנחשב לגבוה יותר מהשווי שלפיו מכרה טאו את חלקה (אז ביצעה את המכירה לפי שווי כ-600 מיליון שקל). מאז אותה פגישה לא התקדמו המגעים בין הצדדים.
הרומן של טאו תשואות עם פריזמה (לשעבר כאמור סולומון שוקי הון) החל לפני פחות משנתיים. באוקטובר 2005, בשיאה של קדחת המכירות של קופות-הגמל וקרנות הנאמנות הבנקאיות, שהתרחשה בעקבות רפורמת בכר, רכשו עמית ברגר ואילן בן-דב בשיתוף פעולה את חברת קרנות הנאמנות הגדולה ביותר באותה תקופה, פקן, מבנק הפועלים, תמורת 954 מיליון שקל. עסקה זו נחשבה לאחת המדוברות ביותר באותו גל של רכישות נכסים פיננסיים מהבנקים, שכן מבין כל חברות הביטוח והגופים הגדולים, צצה לה סולומון הקטנה וחטפה את חברת הקרנות הגדולה ביותר.
לברגר ולבן-דב היה חלום להפוך את סולומון לגוף פיננסי מוביל בישראל, הבנוי במודל של הגופים האמריקנים (one stop shop). אלא שעם כל הכבוד לחלומות, ברגר ובן-דב גילו שלא קל לממן עסקה בהיקף של קרוב למיליארד שקל, כשהונה העצמי של סולומון עמד אז על 70 מיליון שקל בלבד. שבועיים בלבד לאחר רכישת פקן, הכניסו השניים את קרן מרקסטון כשותפה, ומשותפה הפכה בסופו של דבר מרקסטון לבעלים של החברה, המחזיקה היום יותר מ-90% ממנה (יתר המניות נמצאות בידי ברגר, וצפויות לעבור בקרוב גם הן למרקסטון).
בינואר אשתקד רכשה מרקסטון את שארית אחזקותיה של טאו בבית ההשקעות, במהלך שהניב לטאו רווח הון של 26 מיליון שקל, אקזיט מרשים כשלעצמו, בהתחשב בכך שטאו נכנסו להשקעה בסולומון רק שלושה חודשים לפני כן. כעבור שנה וחצי מהיציאה מהחברה, נראה שטאו מעוניינת בסיבוב נוסף בסולומון, שהיום כבר נקראת פריזמה.
חיזוק תחום הפיננסים
בטאו מחפשים כבר זמן רב דרך לבסס את תחום הפיננסים בחברה. עיקר אחזקותיה כיום הן בתחום הנדל"ן, ולכן מחפשים בחברה פעילויות נוספות לצורך פיזור הפורטפוליו. בתחום הפיננסי החברה החזיקה בבית ההשקעות גילאון, אך לפני כחודש מכרה את רוב אחזקותיה בחברה לארקדי גאידמק. בן-דב וארד נותרו שחקני משנה בבית השקעות הקטן, כך שמדובר בהשקעה זניחה לעומת שאר האחזקות של החברה.
כמו כן, החברה ניסתה לפתח את פעילותה בתחום החיתום באמצעות הקמת מיזם עם לאומי ושות', אך מהלך זה לא יצא לפועל, שכן כזכור לאומי ושות' הקימה בסופו של דבר מיזם עם פסגות.
עוד נזכיר, כי האסטרטגיה של טאו היא השקעה של 15%-30% בחברות בעלות פוטנציאל צמיחה, המתאפיינות בחלוקת דיבידנדים נדיבים. טאו אינה לוקחת חלק פעיל בניהול החברות בהן היא משקיעה, אלא רק בהחלטות אסטרטגיות או משמעותיות. כדי לשמור על פרופיל נמוך בניהול השוטף של החברות, בוחרת טאו לחבור לבעלי שליטה חזקים ודומיננטיים דוגמת אליעזר פישמן בדרבן וכן בסקיילקס המוחזקת על-ידי המפעלים הפטרוכימיים.
מצד שני נמצאת מרקסטון, המעוניינת להכניס שותפים להשקעתה בפריזמה.
נזכיר, כי בשבוע האחרון נודע שיזם ההיי-טק שלמה בן-חיים צפוי לרכוש 7%-8% מפריזמה לפי שווי של 1.2 מיליארד שקל. מלבד השקעתו של בן-חיים מעוניינים במרקסטון להכניס חמישה-שבעה משקיעים נוספים, שיחזיקו ביחד עם בן חיים בכ-20% מבית ההשקעות. בחברה קיבלו מספר פניות, ביניהן הפנייה של טאו, ונראה כי יחליטו בתקופה הקרובה במי לבחור כשותפים לחברה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.