ענף הרכב נפתח לתחרות: מופז חתם על הצו לפתיחת השוק לייבוא מקביל כבר ב-2008

גורמים בענף הרכב: התקפלות משרד התחבורה לעכב את הגשת הצו לאישור ועדת הכלכלה * הצו מאפשר ליבואנים ולגופים עסקיים לייבא לישראל באופן מסחרי כלי רכב חדשים מדילרים וממתווכי צד שלישי בחו"ל ללא קשר ישיר עם יצרן הרכב * חברות הליסינג הגדולות עשויות להיות הראשונות שיפעלו לייבוא מקביל

שר התחבורה, שאול מופז, חתם על הצו לפתיחת שוק ייבוא הרכב לייבוא מקביל. הצו מאפשר ליבואנים ולגופים עסקיים לייבא לישראל באופן מסחרי כלי רכב חדשים מדילרים וממתווכי צד שלישי בחו"ל ללא קשר ישיר עם יצרן הרכב. זאת, בתנאי שיעמדו בשורה של תנאים להוכחת יכולתם להעניק שירות וטיפולים לכלי הרכב.

הצו הוא השלב הסופי ברפורמה להסרת חסמים משוק ייבוא הרכב, שהחלה בהמלצות של וועדה בין-משרדית ב-1999. במסגרת הרפורמה הוסרו בשנים האחרונות חסמים שונים, כגון הצורך באחזקת חלפים ומוסכים בערים הגדולות וביטול חוזה הבלעדיות בין היבואן ליצרן.

בענף הרכב מעריכים כי תנאי הסף שמציב משרד התחבורה לקבלת רישיון לייבוא מקביל של רכב, פותחים את המסלול בשלב הראשון בעיקר לחברות הליסינג וההשכרה הגדולות, לקונצרנים הגדולים במשק וליבואני רכב קיימים, שירצו לייבא מותגים מתחרים.

על פי הצו, נדרש יבואן מקביל, בין היתר, להוכיח כי בידיו הון עצמי של 50 מיליון שקל; להפקיד ערבות של בין 16 ל-20 מיליון שקל; להחזיק מוסך שירות או להיות בקשר עם מוסך כזה; להחזיק אולם תצוגה מרכזי בגודל 500 מ"ר לפחות ועוד. מי שחפץ להיות יבואן מקביל מסחרי יצטרך גם להעניק אחריות של לפחות שנתיים על כלי הרכב שהוא משווק ולהתחייב לפרסם קריאות לתיקונים של היצרן (RECALL).

בענף מציינים כי רוב חברות הליסינג הגדולות עונות כבר היום על תנאי הסף והן עשויות לייבא כלי רכב לשימוש עצמי תוך עקיפת פערי התיווך ורווחי היבואנים. עם זאת, בכירים בענף מעריכים כי עיקר הייבוא המקביל יתמקד בשלב הראשון ברכבי יוקרה, שבהם המרווחים גדולים והלוגיסטיקה מצומצמת יחסית בשל הכמויות הקטנות.

בענף עדיין מתקשים להעריך מתי ייכנס הצו לתוקף. עם זאת, עיתוי פרסומו השבוע, במקביל לפרסום הצו לשינוי סימול שנת הדגם החל מה-1 בינואר 2008 (שינוי שמהווה תנאי מפתח לפתיחת השוק לייבוא מקביל), מעלה את הרושם כי שני הצווים יכנסו לתוקף במקביל בשנה הבאה.

במשרד התחבורה מכחישים כי הצו נחתם. מקורות בענף הרכב מעריכים כי המשרד התקפל בשל לחץ האוצר וגורמים נוספים ועשוי לעכב את הגשת הצו לאישור ועדת הכלכלה. מקור בכיר בענף אומר כי משרד התחבורה פרסם את הצו ללא תיאום עם האוצר וגורמים נוספים ולמרות שהאוצר הביע את התנגדותו לצו בעיתוי ובמתכונת הנוכחית.