מפגש פסגה באמסטרדם

חד מהסיפורים המעניינים ביותר בהקשר של ישראלים הפועלים בהולנד נסב סביב ניסיון השתלטותה של חברת חבס המקומית על חברת NSI ההולנדית. החברה המשפחתית הישראלית, שמוכרת לכולנו בעיקר מפרויקט YOO היוקרתי, ניסתה לפני כחצי שנה להשתלט על קרן הריט ההולנדית, למרות שנכון לאותה תקופה NSI נסחרה בבורסת היורו נקסט לפי שווי הגבוה פי 11 משוויה של חבס בבורסה של אחד העם.

לאחר שהבינה כי הצעת הרכש שהגישה לא מספיקה, בחרה משפחת חבס באסטרטגיה אחרת שלבסוף נשאה פרי. החבסים שכנעו את בעל המניות הבכיר ב-NSI למכור להם את מניותיו. בכך הפכה חבס לבעלת המניות הגדולה ביותר בחברה שעיקר נכסיה - משרדיים ומסחריים - ממוקמים בבירה אמסטרדם, ולבעלת השליטה באופן עקיף. מאז שנושא ההשתלטות הושלם, לפני כחמישה חודשים, שוויה של המניה דווקא ירד מעט, אך בחבס עדיין אופטימיים לגבי השקעתם.

גם לב לבייב, בעל השליטה באפריקה ישראל, התעניין ברכישה ואף ניהל מגעים לגבי הצטרפות לחבס, אך לבסוף לא נחתם הסכם. לעומתו, אנשי העסקים יעקב שחר וישראל קז סיימו את המגעים מול חבס בהצלחה ונכנסו כשותפים של חברת האחזקות המחזיקה במניות ההולנדיות.

מדוע הרצל חבס, מנכ"ל החברה, בחר דווקא בשוק ההולנדי? "אמסטרדם נמצאת היום בהמתנה וציפייה לעלייה מואצת בשכר הדירה. הולנד לא נהנתה מהגאות שאפיינה את מערב אירופה, והיא אף מפגרת אחרי גרמניה. ישנם אינדיקטורים שמצביעים על כך שהולנד סיימה את תקופת השפל, ומהבדיקות שערכנו הגענו למסקנה שהיא נמצאת לפני נקודת זינוק. חלק מהמוטיבציה להשקיע בהולנד נובע משינויים רגולטוריים וחסמים שהוסרו לגבי אחוזי אחזקת זרים", אמר חבס במסיבת העיתונאים שנערכה לאחר השלמת המהלך.

גם אלפרד אקירוב, בעל השליטה בקבוצת אלרוב, אוהב את אמסטרדם. להבדיל מהתיירים הישראלים שפוקדים את הבירה ההולנדית לצורך הנאה, אקירוב יודע לשלב גם עסקים. אקירוב, מבין המלונאים הידועים ביותר בישראל, החליט לאחרונה להרחיב את הפעילות גם למערב אירופה ובחר את אמסטרדם בתור חלוצה. אקירוב רכש מבנה במרכז העיר לצורך הסבתו למלון יוקרה בהשקעה מהותית ביותר של 60 מיליון דולר.

אך אקירוב לא לבד - חברו למקצוע מוטי זיסר, בעל השליטה בחברת אלביט הדמיה, הודיע לאחרונה שגם הוא ישקיע מיליוני אירו בהרחבת מלון קיים של הקבוצה באמסטרדם.

איל הון נוסף אשר בקיא בענייני המלונות בהולנד הוא אלי פפושדו, שהנפיק לאחרונה בבורסה של לונדון את אימפריית המלונות שלו - פארק פלאזה, לפי שווי של 450 מיליון דולר. ל"פפו" 24 מלונות ברחבי העולם, חמישה מתוכם ממוקמים באזור הבנלוקס (בלגיה, הולנד ולוקסמבורג).

במסגרת מסע ההתרחבות הגדול של אלקטרה נדל"ן ברחבי מערב אירופה, לא פסחה החברה בניהולו של שלמה שרף גם על הולנד. ממש לאחרונה סגרה החברה עסקה לרכישת שישה נכסים בהולנד בשטח כולל של 47.7 אלף מ"ר. ארבעה מהנכסים ממוקמים בסמוך לשדה התעופה סחיפהול באמסטרדם, ואילו שני הנכסים הנותרים נמצאים במרכזי הערים רוטרדם ובבירה האג.